avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... Ce inseamna Oficiu juridic intr-o institutie publica ?
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

Ce inseamna Oficiu juridic intr-o institutie publica ?

- intr-o institutie publica am vazut ca pe usa unui birou
scria Oficiu juridic.
- ce inseamna Oficiu juridic intr-o institutie publica ?
Cel mai recent răspuns: cristiannegru , utilizator 21:16, 24 August 2014
- acest lucru este corect
pt. ca oficiu = serviciu administrativ prestat ?
”Oficiu Juridic” nu ar trebui să mai însemne nimic astăzi și nici nu ar mai trebui ca, într-o instituție publică, să existe această denumire.

Oficiile Juridice au fost reglementate și funcționau potrivit dispozițiilor Decretului nr. 143/1955 privitor la organizarea şi funcţionarea Oficiilor Juridice. Acest act normativ a fost abrogat prin Legea nr. 514/2003 privind organizarea şi exercitarea profesiei de consilier juridic.

În prezent, modul de organizare și funcționare a fostelor Oficii Juridice din cadrul autorităților și instituțiilor publice este reglementat prin actul normativ de înființare a fiecărei autorități în parte. În funcție de necesarul de personal cu pregătire juridică, în autoritățile și instituțiile publice există Compartimente, Birouri, Servicii și Direcții juridice.

Într-o instituție publică poate exista doar un singur consilier juridic și știu suficiente instituții în care așa stau lucrurile. Sensul cuvânului ”oficiu” nu are legătură cu ceea ce a însemnat oficiul juridic, adică un compartiment unde își desfășurau activitatea unul sau mai mulți jurisconsulți sau consilieri juridici.
Mii de multumiri.
Oficiu= compartiment= cel mult 4 persoane angajate.
Mai mult de 4+sef persoane angajate= birou.
Mii de multumiri tuturor, inca o data.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare consilier juridic Aniela_1979 Aniela_1979 O institutie publica poate sa angajeze consilier juridic, daca nu exista birou sau serviciu de juridic? (vezi toată discuția)
Jurist GogaL GogaL Buna ziua, Pot fi angajata ca și jurist la o societatea privată dacă mai am și funcția de asistent director intr-o instituție publica? Știu ca pe ... (vezi toată discuția)
Ce atributii are consilierul juridic dintr-o institutie publica? oanaportar oanaportar Buna dimineata ! Directorul institutiei noastre publice a cerut de la Resursele Umane Fisa postului pentru consilierul juridic pentru a vedea ce atributii ... (vezi toată discuția)