avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 279 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Angajare consilier juridic
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Angajare consilier juridic

O institutie publica poate sa angajeze consilier juridic, daca nu exista birou sau serviciu de juridic?
Cel mai recent răspuns: ROMANFLORIN , utilizator 11:00, 9 Iulie 2015
Angajarea (numirea) unui consilier juridic in cadrul unei institutii publice se poate face in situatia in care entitatea respectiva are prevazut in statul de functii/personal un astfel de post, bugetat. Poate fi un singur post, un compartiment (pana la 5 functii), birou (5+1), serviciu (7+1) sau directie (peste 15). Consilierul juridic din cadrul unei institutii urmeaza statutul acelei institutii, fara a fi necesar sa se mai inscrie intr-o liga sau asociatie profesionala (asa cum este cazul celor incadrati la privati).
De asemenea,
O INSTITUTIE/AUTORITATE PUBLICA ar putea angaja un consilier juridic (recunoscut de o organizatie profesionala; care sa faca parte dintr-o liga/asociatie) SI PRINTR-UN CONTRACT DE PRESTARI DE SERVICII, in temeiul OUG 34/2006-achizitie publica, cu conditia sa-si fi prevazut asa ceva in planul anual al achizitiilor sau sa modifice planul cu o astfel de necesitate neprevazuta; situatie in care consilierul juridic va avea statut de PRESTATOR si nu de angajat (dar unde drepturile si obligatiile se pot negocia, spre deosebire de statutul unui functionar, de ex.).
Ultima modificare: Joi, 9 Iulie 2015
ROMANFLORIN, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Consilier personal - achizitii publice consilierul personal al primaului are dispozitie cu atributii de achizitii publice,dar seful vrea sa renunte la functia de consilier personal, sa modifica ... (vezi toată discuția)
Un consilier poate inlocui un consilier juridic pe timpul concediului de odihna? carla_carla carla_carla Un functionar -consilier asistent cu studii juridice, in compartiment resurse umane poate inlocui consilierul juridic in timpul concediului de odihna al ... (vezi toată discuția)
Ce atributii are consilierul juridic dintr-o institutie publica? oanaportar oanaportar Buna dimineata ! Directorul institutiei noastre publice a cerut de la Resursele Umane Fisa postului pentru consilierul juridic pentru a vedea ce atributii ... (vezi toată discuția)