avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bani in banca
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bani in banca

Buna ziua,

as dori sa stiu, daca dupa moartea tatalui meu am drept sa cer impartirea in egala masura a mostenirii. Tatal meu impreuna cu sora mea s-au dus in banca si au semnat un document ca dupa moartea tatalui meu are dreptul sa ridice banii. In acest caz eu am dreptul la banii care sunt depusi la banca?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: valentina792013 , utilizator 10:27, 28 Iulie 2014
Impartirea mostenirii se face in cotele legale. In cazul fratilor cotele sunt egale.
Faptul ca sora dvs. are dreptul "sa ridice banii" nu inseamna ca are un drept exclusiv asupra lor. Drept urmare, da, aveti dreptul sa solicitati cota dvs. legala si din aceste sume de bani.
Problema dvs. va fi de natura probatorie. Respectiv sa faceti dovada disponibilului existent in cont la data decesului.
Va multumesc si va doresc multa sanatate si tot ce va doriti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire nemeritata atenakiki atenakiki Bunica mea a crescut 4 copii: o fata si trei baieti, dar la varsta de 17 ani fata (fiica bunicii mele), dupa ce si-a intemeiat o familie, si-a renegat intreaga ... (vezi toată discuția)
Succesiune dana58 dana58 care sunt cotele in cazul unei succesiuni intre doi frati vitregi dupa moartea celui de-al doilea parinte (vezi toată discuția)
succesiune bnicub bnicub buna ziua, doi copii vor sa faca succesiunea in urma decedarii parintilor. Intrebare? cu cat contribuie fiecare copil mostenitor la plata taxelor aferente ... (vezi toată discuția)