avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 896 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... certificatul de casatorie... dupa divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

certificatul de casatorie... dupa divort

As dori sa aflu mai precis ce se intimpla cu certificatul de casatorie dupa divort.

Ca sa explic mai detaliat:

Sotul meu a mai fost casatorit o data si are sentinta definitiva si irevocabila de divort care dateaza din 1989.

De 9 ani locuim si muncim in Franta si am depus anul trecut dosar de naturalizare.

Pe linga toate actele originale de nastere ale noastre, ale parintilor, etc. se cere in cazul sotului, certificatul originat de casatorie cu prima sotie + copie tradusa si legalizata. Asta pe linga hotarirea de divort...Sotul meu sustine ca certificatul de casatorie cu prima sotie a fost pus la dosarul de divort si ca nu-l mai are. A intrebat-o si pe fosta sotie care si ea spune ca nu-l are.
Ati putea sa-mi confirmati acest lucru, cum ca dupa divort certificatul de casatorie ramine in dosarul de divort? Sau ar exista posibilitatea obtinerii acestuia de la starea civila ?

Va multumesc pentru raspuns!
Cel mai recent răspuns: Gabriel Amironesei , Consilier juridic 16:11, 14 Mai 2009
Da, originalul ramane la dosarul cauzei, insa dvs puteti obtine o copie legalizata de la oficiul starii civile.
Originalul ramane la dosarul de divort .
Va multumes mult pt raspuns, ramine deci sa scoatem aceasta copie legalizata. Probabil e cumva precizat pe undeva ca acest 'certificat' a fost desfacut prin divort...
Inca odata va multumesc si va doresc o dupa amiaza placuta !! :vishenka:
Mergeti la Starea Civila si solicitati un exe[plat legalizat pe care apostilati-l!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte cetatean roman pentru casatoria in ue tama tama buna ziua. vreau sa ma casatoresc cu un cetatean italian ce acte imi trebuiesc din tara si de unde le pot lua? casatoria va fi in italia. trebuiesc apostile? ... (vezi toată discuția)
Casatoria in ungaria gabyella gabyella Sunt romanca si doresc sa ma casatoresc cu un cetatean maghiar in Ungaria.Ce acte imi trebuiesc pentru intocmirea dosarului? Multumesc frumos! (vezi toată discuția)
Obtinere certificat de casatorie dupa un divort Rodi111 Rodi111 Buna seara . Pentru obtinerea cetateniei un Franta se cere certificatul de casatorie in original. Sunt divortata din 2003 si actul original à fost depus la ... (vezi toată discuția)