avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Contract direct cu furnizorul
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Contract direct cu furnizorul

Va rog,
Va adresez tuturor celor ce ma pot ajuta, urmatoarea intrebare:
Daca mi-am montat la bloc centrala proprie, adica voi avea caldura si apa calda asigurata, care sunt pe etape, pasii ce trebuie urmati pentru a plati direct catre furnizorul de apa ?
Multumesc,
Aceeasi
Binenteles este vorba de centrala termica. A fost doar o mica neatentie la redactarea intrebarii.
Multumesc,
Aceeasi.
Ultima modificare: Luni, 28 Iulie 2014
Adriantot, moderator
sesa10 a scris:
Care sunt pasii ce trebuie urmati pentru plata direct catre furnizorul de apa rece.

Am scris ceva mai sus dar probabil ca nu ati citit.
Pasii ce trebuie sa-i urmti, asa cum ne cereti parerea, incep cu primul pas. Primul pas pe care trebuie sa-l faceti este sa discutati cu furnizorul de apa rece din localitatea dumneavoastra, acelasi care distribuie apa pentru blocul in care va aflati.
Ca sa platiti direct la furnizorul de apa rece trebuie sa aveti contract individual.
Furnizorul va face acest contract si, deci, va factureaza individual apa daca aveti un contor de bransament situat in afara apartamentului si anume intr-un loc (deobicei afara, langa cladire) unde operatorii furnizorului pot avea acces pentru citirea lui.

Asadar trebuie sa ajungeti sa vi se aprobe de catre furnizor montarea unei conducte individuale care sa fie trasa din coloana stradala pana in apartamentul dv., pe care coloana sa aveti montat acest contor. Lucrarea aceasta costa mult prea mult pentru a fi justificata desprinderea din coloana comuna a blocului, cum este acum situatia dv.

Furnizorul nu incheie contract individual si nu factureaza in baza indecsilor apometrelor.
Ultima modificare: Miercuri, 30 Iulie 2014
elga50, moderator
Multumesc, asa stiam si eu. Am mai scris deja de Separarea tehnica a masurarii consumului de apa la nivel de apartament ( a se citi ,,Regulamentul privind separarea tehnica a masurarii consumului de apa la nivel de apartament pentru imobile de tip condominiu"). In acel caz, toti proprietarii unei scari au fost de acord sa plateasca proiect, material, manopera. Pretul era foarte rezonabil, se putea plati si in transe. Acum platesc exact ceea ce consuma.
Am dorit sa stiu daca se poate plati si individual. Am auzit de la vecinii mei ca unii proprietari (nu din blocul meu) au reusit sa-si faca plata direct la furnizorul de apa rece. Probabil au preferat sa investeasca o suma mare de bani, convinsi fiind ca isi vor amortiza cheltuielile facute. Ramane sa iau legatura cu furnizorul de apa rece pentru a vedea daca se aproba si cat ar costa / apartament aceasta lucrare.
Multumesc inca o data si rog pe toti care au reusit sa plateasca individual furnizorul de apa rece sa ma ajute cu un sfat. Este f. greu sa razbesti de unul singur; am ramas de curand cu un gust amar privind activitatea Radet si nu numai.
Aceeasi.

Intervin inca o data, spunandu-va ca nu are legatura montarea unei CT individuale in apartament pentru a scapa de relatia cu RADET si montarea unei conducte separate de apa rece.
Va puteti monta CT aprovizionata cu apa rece din reteaua comuna a blocului, asa cum aveti acum.
Cand faceti o asemenea lucrare singura va costa mai mult decat v-ar fi costat ca parte individuala daca o faceati impreuna cu toti vecinii dv.

Cat platiti acum la pierderea de apa (inclusiv apa calda)?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apa calda ultimul etaj _adi_ _adi_ As dori sa aflu parerile dumneavoastra despre posibilitatile tehnice de rezolvare a problemei apei calde la etajele superioare avand in vedere ca pentru a avea ... (vezi toată discuția)
Despre pierderile de acm(apa calda menajera)... ndan57 ndan57 :sorry:firesc este sa nu se impute si celor cu CT si chiar celor debransati de la sistemul centralizat. In cadrul asociatiei o persoana care implemenreaza un ... (vezi toată discuția)
Apa rece pentru ...apa calda! peraspera peraspera Cum calculari dv ceea ce trensmite RADET catre Apa Nova si Apa Nova factureaza? \" 265 mc. apa rece pentru incalzire apa calda. Apoi, Radet scrie ca a consumat ... (vezi toată discuția)