avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 452 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salar pe unitate dat la nasterea unui copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salar pe unitate dat la nasterea unui copil

Buna...Spunet-mi va rog daca mai este valabila legea in privinta unui salar pe unitate la nasterea unui copil...si daca orice angajator ii obligat sa ofere acest salar...si cat reprezinta acesta...multumesc astept raspuns
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:07, 28 Iulie 2014
Acordarea unui ajutor de nastere salariatilor este posibila numai daca este prevazuta in ccm aplicabil, in c.i.m. sau in reg.intern al angajatorului.

In lipsa unor astfel de prevederi, angajatorul nu are nicio obligatie in acest sens.

De la 01.01.2011 nu mai exista CCMN care sa impuna angajatorilor acordarea unui astfel de ajutor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariu mediu pe unitate la nastere marinica4u marinica4u Buna ziua, Am auzit cazuri in care la nivel de unitate proaspetele mamici primeau un salariu mediu pe unitate...as dori sa stiu in baza a carei legi si daca se ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie nastere copil ing_matza ing_matza Am citit in ccm la nivel national ca la nasterea fiecarui copil mama daca este angajata poate primi de la angajator o indemnizatie egala cu un salariu mediu la ... (vezi toată discuția)
Salariu mediu pe unitate,pentru nasterea fiecarui copil nogti nogti Buna ziua, Va rog ajutati-ma si pe mine. Vreau sa stiu daca dupa CCMUNN 2011-2014 mai este valabil acest articol (art. 51, lit. C): de a se acorda un salariu ... (vezi toată discuția)