avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 324 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale LICHIDARE SAU SUSPENDARE SRL
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

LICHIDARE SAU SUSPENDARE SRL

Buna ziua!Detin un SRL de care nu ma mai pot ocupa deoarece am adus pe lume de curand un copilas.Nu stiu ce pot face cu societatea ,mai ales ca mai am marfa in stoc de 12000 lei.Va rog frumos ce pot face?
Cel mai recent răspuns: lexoradeanu , utilizator 20:53, 28 Iulie 2014
Suspendarea si lichidarea (in parte) prezinta cateva dezavantaje. Fara a le enumera pe toate cred ca odata cu suspendarea nu mai puteti desfasura activitati comerciale si marfa se poate deterioa, invechi, etc iar prin lichidare lichidatorul nu poate/nu are timp sa le vanda la bucata si -pentru a le vinde mai repede- le va vinde la un pret mai mic ceea ce va diminueaza profitul. Puteti suspenda activitatea dupa ce incercati sa vindeti stocul de marfa (in tot sau pe loturi) in conditii avantajoase.
Ati mai putea cesiona partile sociale (scapati de societate eventual cu tot cu stocuri dupa o evaluare) sau numi un administrator -cu puteri depline- care sa se ocupe de gestionarea afacerii in baza unui mandat (remunerat) pe perioada cat veti avea grija de copil.
lasati firma asa
vindeti marfa in PIAZTA la cineva fara adaous decat foarte mic ,
sanatate!
Ultima modificare: Luni, 28 Iulie 2014
lexoradeanu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lichidare stoc vasilicaburnaz vasilicaburnaz Buna ziua !Ma aflu intru-un plin proces de lichidare a societatii. Am distribuit o parte din marfa furnizorilor la care eram datoare, am mai vindut si prin ... (vezi toată discuția)
Faliment crisrian crisrian Sint asociata intr o firma cu datorii la stat . Momentan pe firma functioneza un mic magazin din care in insolventa nu as putea plati suma restanta la ... (vezi toată discuția)
Lichidare voluntara vasilicaburnaz vasilicaburnaz Asi dorii sa ma lamuriti si pe mine in urmatoarea situatie sunt cu societatea in lichidare voluntara si am ajuns in faza finala adica furnizori achitati ... (vezi toată discuția)