Buna seara,
In urma cu 3 saptamani am devenit dinou mamica. Nu pot beneficia de indemnizatie crestere copil 0-2 ani deoarece in ultimile 12 luni am o intrerupere cmi de 3 luni. Momentan sunt angajata din noembrie 2013 ca asistent personal pentru baietelul meu de 6 ani. Acum as dori sa stiu daca pot totusi sa i-mi iau concediu prenatal pentru 2-3 luni si sa pot primii mai departe salariu, cei de la d.g.a.s care se ocupa cu plata salariului spun ca nu pot primii salariu in acelas timp ce sunt prenatal. Adica nu pot primi niste bani ca asistent personal pt copilul cu handicap daca ma aflu in prenatal (ca parca nu as ingriji copilul incontinuare). Dar nici acea doamna nu stie sigur daca se poate sau nu pur si simplu nu sa mai intalnit cu astfel de caz si nu crede ca se poate, si daca se poate e cam coplicat.
Daca intr-u in prenatal va trebuie sa imi plateasca prenatalul parca cu 85% sau 75% din suma salariului care il iau ca asistent personal pentru copilul cu hanhicap de 636 roni, si tot pt. copilul cu handicap va trebui sa plateasca iar o alta persoana sau sa-i dea copilului o indemnizatie de 636. Ceia ce doamna de acolo nu crede ca se poate face doua plati pt aceas persoana, dar nici nu stie de vreo lege care sa zica da ori ba.
Pe mine ma intereseaza acest lucru a-r mai fi ceva bani in plus pt 2-3 luni, si daca tot nu iau indemnizatia pt nou nascut pe noul bebe, barem prenatalul sa-i pot asigura pampersi si .. ce mai e nevoie pt inceput.
1. Pe perioada concediului medical se suspenda de drept contractul individual de munca (CIM), deci nu veti mei primi salariu, si veti primi indemnizatie de concediu medical in baza certificatului medical.
2. In aceasta situatie, daca tot sunteti acasa cu amandoi copiii, v-as recomanda sa renuntati la concediul medical dearece indemnizatia va fi mai mica decat salariul.
Cum spuneti si d-vs:
" Pe perioada concediului medical se suspenda de drept contractul individual de munca (CIM), deci nu voi mai primi salariu, si voi primi indemnizatie de concediu medical in baza certificatului medical".
Dar nu va primi copilul cu handicap indemnizatia? stiu ca in primavara am cerut concediul de odihna. Pe acea luna mi-a intrat pe card bani pe concediu, iar pe cardul sotului ia venit aceas suma ca indemnizatie pt copil (sa plateasca pe alcineva sa ingrijeasca pe copil cat timp eu sunt in " concediu"). La asta ma si refer daca pot repeta aceasta, bineinteles ca concediu de odihna nu mai pot dar medical?