avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 460 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire pentru minor dupa deces mama
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire pentru minor dupa deces mama

Buna ziua, sunt divortata si am o fiica de 8 ani. Detin un apartament si am un cont in banca. As vrea sa stiu ce se va intampla, legal, cu bunurile mele, in cazul decesului meu, deoarece fiica mea este minora . Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Malek , utilizator 15:49, 30 Iulie 2014
ea va fi unica mostenitoare, se va numi un curator/tutore care va administra averea ei pana la majorat.
Acest tutore...ea nu mai are decat pe mama mea, care este si ea bolnava..si tatal ei...de care eu am divortat. Administrare...inseamna ca ar putea scoate banii de pe cont...sau vinde casa ? Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum sa imi pastrez bunurile? ioanadinu ioanadinu Buna ziua, Parintii mei sunt separati, dar nu au divortat. Eu stau cu mama si cu fetita mea de 5 ani, intr-o casa pe care au facut-o impreuna parintii mei, ... (vezi toată discuția)
Cine administrează moștenirea după mama divorțată a unui minor? Cicada3310 Cicada3310 Buna seara! As avea si eu o intrebare. In cazul de fata, exista un copil de 17 ani care are parintii divortati. Copilul a fost lasat in grija mamei, insa ... (vezi toată discuția)
Drepturi tutore/curator piticut86 piticut86 Apelez la dvs pentru a ma lamuri intr-o privinta.In 97 bunica mea a murit,lasand mostenire nepotilor o casa si un apartament.Fratele meu a mostenit o ... (vezi toată discuția)