avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 624 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Drepturi salariata insarcinata
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Drepturi salariata insarcinata

Buna ziua
Conf. art 66 din Contractul colectiv de munca la nivel national salariata insarcinata are urmatorul drept:
(1) In cazul in care salariata se afla in concediu de maternitate, unitatea va compensa, pe o anumita perioada, diferenta dintre salariul de baza individual avut si indemnizatia legala la care are dreptul.
Eu stiu ca nu mai exista Contract colectiv de munca la nivel national!
Mai exista bonus un salariu ptr salariata care a nascut?
Ce alte drepturi mai are salaritadupa nastere?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Dorina Tarcea , utilizator 14:07, 29 Iulie 2014
contractul colectiv la nivel national nu a mai fost semnat/inregistrat deci nu se mai aplica. in functie de contractele colective semnate la nivelul unitatii/sector se pot acorda drepturile negociate in acestea. daca nu aveti un astfel de contract nu puteti beneficia de alte drepturi decat de cele prevazute in legislatia in vigoare aplicabila sectorului in care lucrati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Compensatie 15% din brut / concediu maternitate andira andira Buna ziua, Va rog, am doua intrebari: in ce conditii pot beneficia de compensarea de 15% din brut, pe minim 6 saptamani din durata concediului de ... (vezi toată discuția)
Salariu bonus laura_recea laura_recea Firma unde lucrez sustine ca cererea atat a salariului mediu pe unitate ca bonus dupa nastere cat si recuperarea celor 15% din perioada prenatala nu au baza ... (vezi toată discuția)
Calcul completare 15% / salariul bonus cf art. 51 si art. 66 din ccmunn 2007-2010 brotacel1 brotacel1 Buna ziua, Lucrez la o firma de 10 ani si momentan ma aflu in concediu prenatal de la 1 mai 2009. O data cu depunerea concediului prenatal am depus si ... (vezi toată discuția)