avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Incredintare minori
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Incredintare minori

Buna ziua,va rog sa-mi dati un sfat:am hotarat de comun acord cu sotul meu sa divortam,nu ne mai intelegem.Avem doi copii,cum trebuie actionat pentru incredintarea copiilor? pentru inceput asta ma intereseaza,partajul si divortul poate sa mai dureze o perioada,eu mama copiilor ,nu mai pot locui la actualul domiciliu.Am unde ma duce cu copii,am un apartament donat de parinti in aceasi localitate , pot locui acolo fara probleme.Imi pot fi incredintati copii numai la notar?
In mare parte suntem de acord,cu privire la domiciliul copiilor ,la partaj nu prea ne intelegem,ar dori sa accept ce vrea el,eu las la hotararea instantei,nu vreu sa ma mai cert,nu mai rezist stresului zilnic,dupa multe discutii fara un rezultat
Ultima modificare: Marți, 29 Iulie 2014
Ilenuta123, utilizator
Cel mai recent răspuns: mirebire , utilizator 14:32, 29 Iulie 2014
daca sunteti de acord cu sotul in toate aspectele (cu privire la domiciliul copiilor, program de vizitare, pensie alimentara si chiar partaj) puteti autentifica la notar aceasta conventie dintre Dvs si sot.
N-o sa obtineti incredintarea copiilor (presupun ca tatal are o relatie relativ normala cu copiii).
Veti avea autoritate parinteasca exercitata in comun. Daca va intelegeti in privinta domiciliului copiilor, a programului de relatii personale si a modalitatii de intretinere a copiilor puteti divorta la notar.
Insa, daca nu divortati nu puteti solutiona la notar celelalte probleme privind copiii.
Partajul este o actiune separata si de divort si de problemele legate de copii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort la notar cu minori luca_claudia72 luca_claudia72 as vrea sa stiu cat de repede decurge un divort la notar cu minori, care sunt demersurile, daca sunt audiati copiii si daca trebuie sa fie de fata sotiii sau ... (vezi toată discuția)
Ce se poate face legal in acest caz special? divort cu minori doryen doryen iata pe scurt cazul: Dupa patru ani de casatorie legala,sotia este fortata sa plece din domiciliul conjugal de carte sot, care pe motiv de ... (vezi toată discuția)
Interes divort loredana_elle loredana_elle Buna ziua!As vrea sa divortez dar sunt doi copii minori la mijloc plus apartamentul luat in rate pt 30 de ani.As vrea sa stiu cam cat ar dura tot procesul si ... (vezi toată discuția)