Buna ziua
Sunt din judetul Cluj, casatorit din anul 2008. Avem un copil minor. In anul 2012, am achizionat de comun acord cu sotia un apartament prin programul prima casa. Avansul acestuia a fost asigurat de ambi soti din surse comune restul fiind contractati printr-o banca in baza adeverintei de venit, eu avand, conform contactului incheiat cu banca titulatura de imprumutat si sotia codebitor . Suntem in pragul unui divort, care dorim sa se realizeze pe o cale cat mai amiabila. Motivul divortului invocat de sotie neportivire si neintelegere, ea recunoscand dupa spusele ei ca are o relatie de 5 luni cu un alt barbat, parasind spatiul conjugal, dar fara sa afecteze copilul. Acesta a ramas la mine o perioada acum fiind la sotie, hotarari luate de comun acord. Date fiind cele mentionate cum credeti ca ar tebui sa procedez in vederea urmatoarelor aspecte:
Cum se face partajul apartamentului avand in vederea ca doar peste 5 ani se poate cumpara. Daca, dupa pronuntare divortului pe cale amiabila, eu raman in continuare in apartament si voi plati atat ratele pentru acesta si cheltuielile aferente - cum vor fi evaluate aceste sume in cazul unui partaj.
Partaj puteti face oricand, nu aveti voie sa il vindeti, ceea ce e altceva.
Luati acordul bancii si al fondului de garantare si apoi faceti partajul la notar, dvs preluati casa si ratele.
Divort/cale amiabila
iuli113
Buna ziua,
Am urmatoarea speta:
M-am casatorit anul trecut,anul acesta in luna mai mi-am cumparat impreuna cu sotia un apartament prin prima casa-valoare ... (vezi toată discuția)
Divort
RoxanaDM
Buna ziua,
Daca as vrea sa divortez in situatia de fata avand un credit ipotecar( doar eu) pt apartamentul luat fiind amandoi proprietari si mai exista si un ... (vezi toată discuția)