In centrul vechi, pe str. Smardan este un mic atelier de bijuterii, unde in 24 mai a.c. am facut o comanda pentru un medalion de aur, pentru care am achitat un avans de 500 de lei in schimbul caruia am primit un bon de comanda. In 2 saptamani urma sa vad "prima faza" a comenzii, insa in urmatoarele 3 luni am fost amanata saptamanal telefonic din diverse motive personale ale "patroanei", pana cand i-a murit soacra pentru a 2-a oara si am inteles (in sfarsit) ca m-am "fript". Am mers la atelier si am aflat (de la chelnarii de peste drum) ca sunt cam 5 clienti pe zi care o cauta pe d-na respectiva, magazinul fiind inchis (cu facturi de utilitati in geam). Am mers la sediul politiei din centrul vechi si mi-au spus ca ei nu stiu prea multe, sa fac plangere la sectia 10 de politie (la P-ta Alba Iulia).
Eu acum ce trebuie sa fac? Sa ma plimb prin oras sa depun plangeri? De ce nu am putut depune plangere la sediul politiei din centrul vechi, de ce ei nu iau masuri? Ce sanse am sa-mi recuperez banii? Merita sa-mi pierd zilele de concediu pentru a incerca sa fac plangere in acest sens?
Ce alte altenative am, ca politia am vazut ca nu ia masuri (desi eu nu eram prima persoana care venea cu aceasta sesizare si ei nici macar nu fusesera sa vada locatia, aflata pe strada paralela cu sediul lor sau macar sa faca sesizare mai departe pentru aceste incidente).
Unde pot depune plangere referitoare si la lipsa de interes a politiei din centrul vechi?
Este dificil de spus si daca poate face obiectul unei plangeri penale, ar fi trebuit sa luati legatura cu mai multi pagubiti si sa depuna si ei plangere pentru a se evidentia intentia de inselaciune, altfel,este posibil sa va indrepte catre instanta civila, sa va spuna ca este vorba de un litigiu civil.