avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 722 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... fals in act
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

fals in act

Va rog sa-mi spuneti de ce sunt pasibil in cazul in care am semnat o demisie a unui angajat de-al meu. Respectivul angajat a fost trimis in Franta la munca, mi-a facut tot felul de probleme(a luat masina firmei fiind sub influenta bauturiilor alcoolice si nu nu poseda permis de conducere, a intrat cu masina in bordura rupandu-i roata). Nu a vrut sa-si dea demisia asa ca eu i-am facut semnatura pentru a-l putea scoate din firma. Este vorba de inchisoare? Multumesc foarte mult!
Ultima modificare: Joi, 14 Mai 2009
gabige, utilizator
Cel mai recent răspuns: nephyu , utilizator 16:43, 10 Februarie 2011
Intradevar , aceasta fapta se incadreaza in tipicul infractiunii de fals in inscrisuri sub semnatura privata si uz de fals.
Daca respectivul salariat fac plangere este posibil sa aveti probleme.
Nu era mai simplu o cercetare disciplinara si aplicarea sanctiunii desfacerii contractului individual de munca in acest caz?
Este vorba de un concurs de infractiuni : uzul de fals si fals in inscrisuri sub semnatura privata ... pentru aceste infractiuni, in cazul unei plangeri penale, veti fi trasa la raspundere si posibil sa va treziti cu o pedeapsa penala care se va scrie in cazierul judiciar.
Intradevar este vorba despre 2 infractiuni aflate in concurs, insa sunt sanse sa scapati doar cu o amenda administrativa daca nu aveti antecedente penale si in fata organului de urmarie penala ori a instantei invederati problemele (natura si gravitatea) avute anterior cu angajatul, de preferat probe in dovedirea sustinerilor dumneavoastra.
Daca reusiti sa demonstrati ca scopul falsificari actelor era de a evita un prejudiciu posibl al firmei aveti sanse sa primit in baza art 11 alin 1 sau 2 (dupa caz ), lit b sau a (dupa caz) Cod procedura penala coroborat cu art 10 lit B indice 1, si cu art. 18 indice 1 coroborat cu art. 91 Cod penal.- In concret
Trebuie sa demonstrati ca faptele dumneavoastra au un grad de pericol social redus.
Ceea ce un avocat, daca sunt indeplinite anumite conditii, are mari sanse de reusita.
Va recomand sa va angajati un avocat in cazul in care se depune plangere impotriva dumneavoastra.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infractiune continuata cuziamusia cuziamusia se comite o infractiune care produce efecte juridice si prejudicii intr-o cauza, fara a fi denuntata si nici sanctionata in termenul de prescriptie de 5 ani. ... (vezi toată discuția)
Falsificare semnatura Medu Medu Angajatorul a falsificat semnaturile angajatilor sai atunci cand i-a trecut de la 8 ore la 4 ore de munca pe zi. Doresc sa stiu daca aceasta fapta intruneste ... (vezi toată discuția)
Ce pot sa fac daca angajatorul mi-a falsificat semnatura si a scris demisia in locul meu? alexeea alexeea Angajatorul meu mi-a propus sa-mi dau eu demisia in urma unor probleme si prima data am fost de accord apoi m-am gandit mai bine si mi-am anuntat coordonatorul ... (vezi toată discuția)