avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 413 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Concurenta neloaiala
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Concurenta neloaiala

Buna seara,

Am fost angajata la o firma 9 ani ca agent de asigurare. Incepand cu 01.08 vreau sa plec din firma pt a mi continua activitatea pe cont propriu tot in asigurari.
Daca unii din clientii firmei la care am lucrat vor sa incheie asigurari la mine, dandu mi o imputernicire scrisa in acest sens (nu e facuta la notar), pot fi acuzata de concurenta neloaiala sau ca am "furat" clientii firmei unde am lucrat?

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 15:24, 2 August 2014
Orice persoana (fizica sau juridica) are propria optiune de a se asigura la orice asigurator, sau sa se adreseze oricarui broker.Nu exista obligatia de a incheia polita la acelasi asigurator sau prin acelasi broker. In aceasta situatie, nu aveti nevoie de niciun fel de angajament/imputernicire scrise de la nimeni.Pur si simplu, daca aveti clienti care va apreciaza pentru activitatea anterioara, puteti sa le oferiti sa lucrati in continuare impreuna. Ei vor alege functie de avantajele ofertei dv., fata de ofertele primite la reinnoirea politelor care expira.Ba mai mult, au toata latitudinea sa solicite chiat rezilierea politelor in vigoare pentru ca apoi sa se asigure la dv.(fac exceptie politele PAD, care nu pot fi reziliate)
Mare atentie ce clauze aveti in contractul de munca sa nu va treziti ca sunteti actionata in judecata de catre asigurator !
In CM, se prevede faptul ca in caz de desfacere a contractului, portofoliul existent revine asiguratorului (politele active pana la expirare). In privinta actiunilor din viitor, nu se poate dispune nimic in mod legal, orice impunere/obligatie fiind abuziva, incalcand dreptul persoanei de a alege oricare asigurator/intermediar in mod liber.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurătorul/brokerul nu m-a anunțat că îmi expiră polița rca și am fost amendat din acest motiv. sunt consecințe pentru el în această situație? iust79 iust79 Buna ziua, Cf Legii 132/2017 art. 8 Asigurătorii RCA și intermediarii de asigurări RCA au obligația să informeze asigurații/contractanții cu privire la ... (vezi toată discuția)
Agent asigurari/colaborator mariananitu mariananitu Buna ziua, Am fost de curand la un targ de job-uri unde am depus CV-ul si la o societate de asigurari. Ulterior am fost contactata de ei, spunandu-mi ca imi ... (vezi toată discuția)
Polite paid in franciza nitmar nitmar Am o agentie imobiliara si ma intereseaza incheierea unui contract de colaborare cu o societate de brokeraj pt asigurari PAID de locuinte pentru clientii ... (vezi toată discuția)