avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1032 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pierdere act de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pierdere act de proprietate

Am problema foarte urgenta la care sper sa gasesc ca de obicei raspuns aici.
Vreau sa achizitionez un apartament de la o firma.
Proprietarul apartamentului este o firma care a dobandit imobilul in urma unui contract cu o firma de constructii din oras cu care a facut un contract pentru construirea acestuia in a1993,mai exact firma X face un contract in valoarea de Y lei pentru constructia unui bloc de locuinte cu constructorul Z.De fapt imobilul fiind spatii pentru locuit pentru angajati,adica o investitie.
Care e actul ce dovedeste ca firma X este proprietarul imobilului ?
Mentionez ca ambele societati la data constructiei erau cu capital de stat.
Care e actul ce dovedeste ca firma X este proprietarul imobilului si cine ar trebui sa aiba exemplare din acest act,mentionez ca ambele societati au arhiva partial distrusa din cauza ca dupa cum zic ei nu au de ce sa le tina peste 20 de ani,deci arhiva e distrusa.
Ce se poate face?
Mentionez ca exista act de proprietate al terenului,blocul este intabulat la cartea funciara,apartamentul este intabulat sub semnatura privata.
Ultima modificare: Marți, 29 Iulie 2014
mmonyca1981, utilizator
Cel mai recent răspuns: mmonyca1981 , utilizator 23:33, 29 Iulie 2014
Mergeti la notar si va spune exact ce acte vrea.
E simplu.
Problema o intampinam la banca,cei de la banca nu ne accepta imobilul pentru prima casa pentru ca nu putem sa le dam actul acela,cei de la firma proprietara ne-au dat procura sa rezolvam toate problemele,de 2 luni luptam cu banca ,le tot dam acte si acum nu mai stim ce sa facem ,eu si prietenul meu,ne dorim acel apartament pentru ca are valoare dubla de piata decat cu cat il cumparam noi.
In plus nici cei de la banca nu stiu ce sa ceara,ne zic sa ducem contractul de vanzare-cumpoarare care de fapt nu exista,doar o comanda de lucrari si un contract ce stabileste valoarea lucrarii,termen de executie si lucrari necesare care nu e de gasit nici la proprietar nici la constructor.
Eu am lucrat in cadrrul firmei de constructii Z,stiu foarte bine pasii,si etapele,cel mai valabil ar fi procesul verbal de predare primire al lucrarii care iar nu e de gasit.
Cele 2 firme fiind la momentul construiri imobilului cu capital de stat e vreo sansa sa aiba statul Roman,respectiv primaria ceva documente?
Ultima modificare: Marți, 29 Iulie 2014
mmonyca1981, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzatorii nu intabuleaza constructia finalizata. ce e de facut? tibica tibica In 2008 am facut un antecontract de vanzare-cumparare pentru un apartament aflat in constructie cu data incheierii contractului la momentul finalizarii ... (vezi toată discuția)
Intabularea unui apartament la mansarda intabulare intabulare Buna ziua, In urma cu 4 ani , am cumoarat in rate ( printr-un contract de antepriza in asteptare ) un apartament cu 1 camera la mansarda unui bloc . ... (vezi toată discuția)
O autorizatie de constructie din 1991 tine loc de act de proprietate? codrutage codrutage Luna trecuta am cumparat un apartament, iar la notar mi s-au dat toate actele acestuia. Uitandu-ma acasa atent peste ele, am vazut ca fostii proprietari aveau ... (vezi toată discuția)