avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... card pensii in caz de de deces
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

card pensii in caz de de deces

Buna ziua! Am o problema pe care nu stiu cum as putea sa o rezolv mai bine: tatal meu a decedat si are 2 pensii neridicate, pe un card de pensii de la care mama nu stie PIN-ul si nici nu e imputernicita. Ce se poate face in cazul acesta, care este cea mai simpla procedura cine dintre noi copiii sau mama mea ar putea sa ridice acei bani, vreau sa stiu daca exista o procedura care sa nu implice cheltuieli suplimentare cum ar fi taxa de mostenire, de succesiune sau alte tampenii si nici sa se intinda pe o perioada prea mare de timp. Ideal ar fi sa-i poata ridica mama, ca sotia celui decedat. Multumesc mult.
Ultima modificare: Miercuri, 30 Iulie 2014
ellanm, utilizator
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 08:19, 30 Iulie 2014
Nu aveti cum intra in posesia acelor bani decat daca prezentati o dovada a calitatii dvs vis a vis de acei bani si aceasta trebuie sa fie un certificat de mostenitor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cont bancar persoana decedata mihai3434 mihai3434 Buna ziua Recent a decedat tatal meu si vrem sa facem succesiunea. Fratele meu stia de existenta unui cont bancar. Am inteles ca notarul poate trimite cereri ... (vezi toată discuția)
Retragere numera de pe cardul altei persoane calitateg calitateg In cazul in care sotul decedat avea un card de salarii la care nu era nimeni imputernicit si sotia descoperind pinul se duce si scoate toti banii de pe acel ... (vezi toată discuția)
Mostenire sau nu ? neo2 neo2 buna ziua .voi incerca sa fiu cat mai succint. in urma cu 2 ani tatal meu a decedat . eu mai am o sora . am inteles ca 3/4 din masa succesorala ii revine mamei ... (vezi toată discuția)