avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 846 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Atacarea în contencios administrativ a unei ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Atacarea în contencios administrativ a unei hotãrâri de guvern

Doresc sa ma lamureasca cineva daca pot ataca in contencios administrativ hotararea guvernului nr. 1043/01.07.2004 prin care se aproba Regulamentul privind accesul la sistemele de distributie a gazelor naturale.
Reproduc mai jos continutul partial al puctului B din anexa 5 a regulamentului:
"Tariful standard pentru un bransament de 7 m reprezinta si valoarea minima a tarifului perceput de la oricare din solicitanti pentru racordare.
Lungimea bransamentului se calculeaza din considerente de tratament egal al solicitantilor din axul drumului unde este locatia racordarii pana la punctul de delimitare a instalatiei de racordare fata de instalatia de utilizare a solicitantului."

In acest text este prevazuta o reglementare aberanta, respectiv eu trebuie sa
platesc taxa de racordare de la axul drumului chiar daca magistrala este la mai putin de 1m de gardul proprietatii mele, asta insemnand vreo 1300-1500 lei in
plus. Eu platesc de fapt pentru vecinul de vis-a-vis care plateste aceeasi suma
ca si mine. Ce pot face ca sa fie modificat acest act normativ?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 15:57, 31 Iulie 2014
Orice hotărâre de guvern sau orice prevedere dintr-o hotărâre de guvern poate fi atacată la instanța de contencios administrativ. Formulați plângere prealabilă și apoi vă adresați curții de apel de la domiciliul dvs. sau din București. Citiți art. 7, art. 8, art. 10, art. 11 și art. 12 din Legea nr. 554/2004.
[ link extern ]
Ultima modificare: Miercuri, 30 Iulie 2014
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Multumesc pentru sfat dar am rugamintea sa-mi spuneti catre cine trebuie sa fac plangere, catre guvern sau ANRE. Regulamentul a fost initiat de ANRE si aprobat de guvern prin hotararea 1043/2004.
Ultima modificare: Joi, 31 Iulie 2014
velena, utilizator
Plângerea prealabilă o veți adresa Guvernului României și cu el vă veți judeca în contradictoriu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura prealabila ? legea 247/2005 dumitru2000 dumitru2000 Deciziile adoptate de comisia centrala sunt atacabile direct la instanta de contencios sau este nevoie de plangere prealabila ? Dispozitiile legale sunt ... (vezi toată discuția)
Contestarea unei hotarari a consiliului national pentru combaterea discriminarii ionescupasat ionescupasat Va rog sa-mi precizati daca la contestarea unei hotarari a Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii trebuie sau nu trebuie sa se formuleze plangere ... (vezi toată discuția)
Procedura prealabila la hotararea comisiei de disciplina de concediere paraga paraga buna seara. speta este urmatoarea: comisia de disciplina a directiei silvice ia o hotarare nr.x/2011, prin care dispune desfacerea disciplinara a contractului ... (vezi toată discuția)