avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1762 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Refuz plata asigurare aferenta unui contract de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Refuz plata asigurare aferenta unui contract de credit la decesul imprumutatului

O persoana a contractat un imprumut pentru nevoi personale, fiind obligat sa incheie si o asigurare de viata valabila pe toata perioada de creditare si cesionata in favoarea bancii.
Pe parcursul perioadei de creditare persoana imprumutata a decedat, iar mostenitorii au solicitat societatii de asigurari plata soldului creditului.
Asiguratorul a refuzat aceasta plata pe motivul ca boala in urma careia a survenit decesul s-a produs din cauze preexistente incheierii asigurarii si nedeclarate de asigurat. Refuzul asiguratorului a fost transmis atat bancii cat si mostenitorilor.
Se pot adresa mostenitorii cu o cerere de chemare in judecata a asiguratorului prin care sa il oblige la plata soldului creditului?
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 14:55, 30 Iulie 2014
Buna ziua,
Va sfatuiesc sa cititi cu atentie polita de asigurare.
Daca nu va este ceva clar sau daca polita va este favorabila, va sfatuiesc sa va adresati Autoritatii de supraveghere financiara care va poate ajuta sa va rezolvati problema.
Daca nici asa nu o rezolvati, va adresati instantei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firma de recuperare curiousabout curiousabout Tatal meu a facut acum mai multi ani un imprumut la banca BCR. Nu stiu exact in ce suma a constat sau cum s-a desfasurat pentru ca ne-a ascuns existenta acelui ... (vezi toată discuția)
Polita de asigurare laslau laslau Tatal meu care a decedat in urma cu doua luni. Avea rata la o banca si avea si o polita de asigurare in acelasi timp. Ratele sant pana in 2013 .Intrebarea mea ... (vezi toată discuția)
Titular imprumut decedat marius_cluj marius_cluj buna ziua, datele problemei sunt: credit de nevoi personale ~20 k eur : un titular, un coplatitor si o ipoteca pe un apartament care nu apartinea ... (vezi toată discuția)