avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Buna ziua, tatal meu a decedat acum 4 ani si intrebarea mea este cum as putea sa intru in posesia bunurilor tatalui meu in conditiile in care sunt singurul fiu si acestea fiind necasatorit . Bunica (mama tatalui) refuza sa imi dea actele apartamentului si masinii tatalui meu .Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Octav1996 , utilizator 19:43, 30 Iulie 2014
Trebuie deschisă succesiunea, pentru a putea intra în posesia bunurilor. Asupra bunurilor părinților, copiii au prioritate, apoi bunicii. Ar trebui să luați legătura cu notarul de la ultimul domiciliu al tatălui dvs.
Va multumesc pentru raspuns.O zi buna .
Buna ziua,
Mama dumneavoastra traieste?
Daca da, atunci trebuie sa mergeti impreuna cu dansa la un notariat sa dezbateti succesiunea.
Pentru acte:
Mergeti la primaria pe raza careia a decedat tatal si luati o copie a certificatului de deces.
Cu acesta mergeti la notariatul sau institutia care a eliberat actul de proprietate al casei (la notariat daca a fost cumparat de la un privat si la primarie daca a fost cumparat de la stat)
Mergeti la administratia finantelor publice locale sa obtineti o copie a actului de vanzare cumparare a autoturismului.
Cu toate aceste acte plus actele dumneavoastra de stare civila si nastere mergeti la notar.
daca nu va descurcati va puteti adresa unui avocat sa va ajute.
Dupa ce intrati in posesia certificatului de mostenitor va puteti adresa unui executor judecatoresc sau instantei pentru a putea intra in posesia bunurilor.
Buna seara,
Mama mea traieste,eu fac 18 ani la inceputul lunii septembrie . Am inteles ca pentru procedura zisa de doamneavoastra anterior este nevoie si de protectia copilului este adevarat? Eu am nevoie de masina tatalui meu si vreau sa caut cea mai rapida metoda.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire viu viu Buna ziua, Tatal meu a avut un frate care a decedat in anul 2002 si care nu a avut copii si nu fost nici casatorit. In ianuarie 2003 tatal meu impreuna ... (vezi toată discuția)
Beneficiar únic testament Roxana ILIE 23 Roxana ILIE 23 Parintii mei au gasit in actele bunicului meu decedat acum 2 ani de zile un testament original semnat la notar prin care mostenea in intregime casa si ... (vezi toată discuția)
2 probleme legate de mostenire caponee caponee 1.Am o problema la care va cer ajutorul. Anul trecut in luna noiembrie am facut succesiunea dupa tatal meu care a decedat in 2007 pe apartament si masina si am ... (vezi toată discuția)