Tatal meu a avut un frate care a decedat in anul 2002 si care nu a avut copii si nu fost nici casatorit.
In ianuarie 2003 tatal meu impreuna cu ceilalti 2 frati s-au prezentat la notar unde s-a intocmit un certificat de mostenitor in care se specifica ca fiecare au acceptat succesiunea cu cota de 1/3 din casa si din teren.In certificat au solicitat sa indeplineasca singuri formalitatile de inscriere in cartea funciara a judecatoriei competente.
Intre timp tatal meu si ceilalti 2 frati mostenitori au decedat. Nu am facut succesiunea dupa tatal meu fiind singurul lui copil(mama traieste).
Cum pot intra in posesia cotei de 1/3 din mostenirea cuvenita tatalui meu?
Buna ziua,
Pentru a intra in posesia bunurilor mostenite trebuie sa dezbateti succesiunea de pe urma tatalui dumneavoastra.
Din bunurile comune ale parintilor mama dumneavoastra va primi 5/8 iar dumneavoastra 3/8.
Din bunurile proprii (acea mostenire) dumneavoastra primiti 3/4 iar mama 1/4.
Dezbaterea succesiunii se face fie la notar fie in instanta.
Pentru a intra efectiv in posesia bunurilor sucesorale trebuie sa solicitati deschiderea succesiunii de pe urma tatalui dvs.iar in masa veti mentiona si cota primita de tatal dvs de la frate. Dupa succesiune, solicitati partajul bunurilor succesorale in contradictoriu cu verii dvs. prin intelegere la notariat , ori prin instanta .
Mostenire
Octav1996
Buna ziua, tatal meu a decedat acum 4 ani si intrebarea mea este cum as putea sa intru in posesia bunurilor tatalui meu in conditiile in care sunt singurul fiu ... (vezi toată discuția)