Buna ziua.
Ma poate ajuta cineva cu un raspuns legat de un comision catre o agentie imobiliara? Matusa mea are de vandut un apartament. Nu a apelat la nicio agentie, dar un agent a sunat-o si s-a prezentat cu un client. La cateva zile dupa, clientul a spus ca este interesat, iar agentul a spus ca matusa mea va trebui sa plateasca jumatate din comision. Asta in conditiile in care nu s-a semnat niciun contract si aceasta conditie nu a fost prezentata in niciun moment... Aceasta ar fi practica in domeniu....asta este singurul motiv. Exista undeva o lege care obliga o persoana care nu a apelat la serviciile unui agent sa fie obligat il plateasca?
Din ce am vazut eu, exista diferite obiceiuri in diferite orase. La mine, de exemplu, se ia de la vinzator. In alt oras pe care il cunosc bine, se ia de la cel care apeleaza la agentie; chiar dublu daca ambii au apelat la ei. Nu stiu care este metoda acolo, dar matusa ar trebui sa refuze plata comisionului daca nu a apelat la ei si, (important) nici ei nu i-au spus nimic la prima prezentare. Pentru ca asa, ar fi putut sa-i refuze din start.