avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 671 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Documente export confectii metalice / produse ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Documente export confectii metalice / produse industriale in Republica Moldova

Pun intrebarile pentru o firma care poate vinde confectii metalice / produse industriale (asa a zis, asa scriu :) ) in Republica Moldova: stie cineva ce documente trebuie sa insoteasca transportul acestor marfuri? Ce se cere la vama?

Din ce am gasit pana acum am inteles ca la exportul marfurilor in Rep. Moldova e nevoie de:
- contractul pe baza caruia se face exportul
- factura fiscala
- documente de transport
- polita de asigurare
- certificat de conformitate si certificat de origine a marfii (persoana in cauza e producator)
- declaratie vamala.

Multumesc pentru orice informatie sau sugestie de documentare.
Cu placere , nu se numeste musai asistenta de specialitate , este vorba doar de o autorizatie de transport pe care au dreptul s-o vizeze doar comisionarii vamali .nu costa mult ...
Inaite de a se lasa la liber frontierele cu Moldova , era mult mai groaznic , si aproape pot sa spun ca documentele in sine , erau mai scumpe decat marfa din camion....
eu nu fac tranport in Moldova , deoarece preturile sunt foarte mici , si de multe ori se ajunge in instanta pentru neplata .
pentru alte spatii non europene, mai putin Ukraina si Belarus , va pot sta la dispozitie cu informatii si cu detalii despre cei care se ocupa de documente.
Pentru ca timpul ii preseaza cred ca ar fi mai simplu sa le preia marfa la granita, de pe teritoriul nostru. Macar primul transport, iar pe timpul derularii contractului au vreme sa se documenteze.
Multumesc inca o data :)
toata problema se rezolva in maxim 1-2 ore....nu necesita timp indelungat pentru organizarea transportului....v-am mai spus ...s-a simplificat procedura prin deschiderea frontierelor , nu mai este ca de exemplu in Turcia , unde intocmirea documentelor se face de pe o zi pe alta.
toata treaba consta in plata TVA-ul , nu este vorba de vre-un dosar greu de intocmit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Export marfa eduard.r eduard.r Vreau sa export marfa(haine, incaltaminte, accesorii) pe persoana juridica, in republica moldova catre mai multe persoane fizice (colete). Un singur colet nu ... (vezi toată discuția)
Tva extracomunitar stegeran stegeran Buna ziua. Am o problema si cautand pe forum nu m-am lamurit. Firma din Romania platitoare de TVA realizeaza un prototip pentru un produs pentru un client din ... (vezi toată discuția)
Conditii obligatorii pt a fi importator s_chance s_chance Buna ziua, doresc sa imi deschid o mica afacere cu produse aduse din Republica Moldova si m-am gandit sa vb cu un importator de la noi, sa iau marfa de la el, ... (vezi toată discuția)