avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 801 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Export marfa
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Export marfa

Vreau sa export marfa(haine, incaltaminte, accesorii) pe persoana juridica, in republica moldova catre mai multe persoane fizice (colete). Un singur colet nu va depasi suma de 300 de euro. Care sunt procedurile vamale si ce acte sunt necesare.
Cel mai recent răspuns: ContSters324606 , utilizator 19:49, 11 Octombrie 2014
oricum nu dumneavoastra intocmiti documentele vamale , dumneavoastra doar platiti procedurile de intocmire . o sa fie necesar document de tranzit de tip T 2 , deorece produsele se vand din UE in spatiu non UE.
apelati la un comisionar vamal....se poate gasi pe Google si costurile sunt variabile.
in rep. Moldova , de preferinta ar fi sa alegeti tot lafel un comisionar care sa va faca documentele care sa "devameze" marfa .
Ideal ar fi sa va gasiti un distribuitor , care sa va faca toate serviciile , vama, depozitare , distributie...etc..etc...
costa mult mai ieftin decat daca v-ati implica dumneavoastra direct .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Documente export confectii metalice / produse industriale in republica moldova Ares-3 Ares-3 Pun intrebarile pentru o firma care poate vinde confectii metalice / produse industriale (asa a zis, asa scriu :) ) in Republica Moldova: stie cineva ce ... (vezi toată discuția)
Conditii obligatorii pt a fi importator s_chance s_chance Buna ziua, doresc sa imi deschid o mica afacere cu produse aduse din Republica Moldova si m-am gandit sa vb cu un importator de la noi, sa iau marfa de la el, ... (vezi toată discuția)
Taxe vamale parfumuri din sua Roxana Ana Cernat Roxana Ana Cernat Buna seara, am achizitionat ca PFA de la un distribuitor autorizat din SUA parfumuri de brand designer. Coletul in valoare de $1084.80 ( $734.80 parfumurile ... (vezi toată discuția)