avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 297 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Scrisoare de la banca privind un credit al mamei ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Scrisoare de la banca privind un credit al mamei decedata de 4 ani

Buna ziua,va rog un sfat in urmatoarea problema: mama mea care a decedat in 2011 a avut un credit la banca,la vremea respectiva(2011)dupa decesul mamei am contactat societatea de asigurari si banca care m-au trimis la o sucursala a lor si acolo am discutat cu doua persoane si le-am inmanat copie de pe certificatul de deces. .Mentionez ca,creditul era cu asigurare de viata.Cei de la asigurari au refuzat sa onoreze contractul si atunci am discutat cu banca si am spus(si hartie scrisa cu banca) ca o sa platesc eu in continuare numai daca imi returneaza banii platiti pe asigurare si comisioanele aferente.
Astazi 30 07 2014 primesc o scrisoare de la banca pe numele mamei prin care o instinteaza ca are o datorie restanta catre banca de cca.11.150 lei(creditul in 2010 ramas de returnat era de cca. 7.000 lei)
Ce este de facut ?
Din alte subiecte din forum am inteles ca dupa 3 ani daca nu m-a contactat nimeni(banca,etc.) intervine presctriptia.
Ultima modificare: Miercuri, 30 Iulie 2014
Croos, utilizator
Cel mai recent răspuns: Croos , utilizator 20:55, 30 Iulie 2014
ati deschis succesiunea dupa mama? mama, la data decesului avea bunuri personale in patrimoiu? daca raspunsul la ambele intrebari este nu, iar dvs nu v-ati luat nici un angajament, n au ce sa va faca... in plus, daca creditul a fost declarat exigibil la plata din 2010 a intervenit prescriptia exigibila si nu are ce sa va mai faca
Am facut succesiune in 2013si am intrat in posesia casei si a unui teren.
Prin succesiune se mostenesc si datoriile.
Trebuie sa cititi cu atentie clauzele asigurarii de viata si sa solicitati asiguratorului sa isi indeplineasca obligatiile.
Care este motivul ptr acre asiguratorul nu a vrut sa onoreze polita de asigurare?
Mama a decedat avand cancer,acesta a fost motivul pentru care au refuzat sa plateasca.
Eu eram constient ca trebuie platit si eram de acord sa preiau creditul dar cu conditia sa imi returneze sumele de la asigurare + dobanda pentru perioada in care au folosit banii nejustificat si daca gandim logic cred ca le-as putea cere si daune.Cand au aprobat creditul nu au acceptat acest risc(ca persoana ar putea deceda din diverse motive)
Ultima modificare: Miercuri, 30 Iulie 2014
Croos, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Card credit neachitat- posesor decedat apacareplange apacareplange Buna ziua. Vreau sa va aduc la cunostinta urmatorul fapt: mama a decedat acum 1 luna ( tata acum 5 ani), iar mama a avut doua carduri de credit( unul cu 3000 ... (vezi toată discuția)
Neacordarea asigurarii de viata la cetelem SnowFlake SnowFlake Buna ziua, Situatia noastra este urmatoarea: tatal meu a luat un credit de la Cetelem in martie 2010 pentru care i-au facut si asigurare de viata. El era ... (vezi toată discuția)
Executare silita persoana decedata ??!! irinarotaru irinarotaru Buna ziua ! Mama mea a decedat in urma cu 1 an. Anterior decesului facuse un imprumut bancar, imprumut fara garantii, fara giranti si fara o asigurare in ... (vezi toată discuția)