avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 439 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Neprezentare la mediator
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Neprezentare la mediator

daca intr un dosar penal ca faptuitor ma apelez la un mediator iar partea vatamata pur si simplu nu se prezinta (distanta fiind destul de mare)la respectivul mediator ce se intampla?
Cel mai recent răspuns: mediator_comeaga , utilizator 09:48, 31 Iulie 2014
chiar daca distanta este destul de mare intre sediul mediatorului si cealalta persoana, si chiar daca acea persoana vatamata este plecata in strainatate, exista metode online ori telefonice de a comunica cu ea in vederea medierii.

Diligentele mediatorului in faza de pregatire a medierii si de mediere propriu-zisa trebuie sa fie activate pe toate nisele. Doar trimiterea unei invitatii si apoi un meci la tv, nu este o activitate de mediator.

Daca ii furnizati si un email ori telefon, ori in invitatie pe care o trimite mediatorul persoanei vatamate acesta o roaga respectuos sa ia legatura pe orice cale o considera oportuna, castigati timp si eficacitate. Distantele in anul 2014 nu mai conteaza. Mediatorul trebuie sa faca tot posibilul sa o contacteze in vreun fel si sa poarte discutii cu acea persoana. Doar dupa ce a incercat in fel si fel de chipuri sa dea de ea, si nu a putut lua legatura cu ea, doar atunci poate spune ca medierea nu a fost acceptata si elibereaza acel proces verbal, care va ajuta invederand instantei ca ati depus toate diligentele pentru o intelegere amiabila, dar nu s-a dorit de partea cealalta, deci ati avut bunacredinta in repararea raului produs.

Daca discutiile au loc la distanta, acea persoana poate face procura altei parti din tara pentru a o inlocui in mediere, la semnarea documentelor si apoi la termenul de judecata. Deasemeni documentele de mediere - contract, proces verbal inchidere si acord de mediere, se pot semna si separat de catre fiecare dintre dumneavoastra, fiind departe ori instraintate se pot trimite prin curier rapid, si astfel lucrurile pot fi rezolvate.

Depinde de cat de diligent e mediatorul, cat noroc aveti dvs, si cat de deschisa este persoana vatamata. Oricum din discutiile cu mediatorul aceasta va intelege altfel lucrurile privind fapta dvs, depinzand si de conditiile faptei si raul produs ei.
mediatordorinilie a scris:

Doar trimiterea unei invitatii si apoi un meci la tv, nu este o activitate de mediator.



Nu stim ca lucrurile stau asa cum le descrieti. Poate ca mediatorul a facut tot ceea ce tinea de el pentru a aduce partea vatamata la mediere.

Trebuie sa tinem cont de faptul ca, in cauzele penale, partea vatamata poate sa nu fie dispusa sa ajunga la o intelegere cu faptuitorul. Sunt multiple ratiuni. Nu este vina mediatorului si cred ca acesta trebuie sa manifeste o mare abilitate in a simti cand poate sa insiste si cand nu, pentru a nu deveni un factor de stres suplimentar.

In rest, va dau dreptate, am fost mereu de parere ca mediatorii trebuie sa-si practice profesia in mod responsabil, cu maxim de profesionalism.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este pedeapsa pentru talharie la prima abatere ??? urgent !! MJJ MJJ Buna ziua. Va rog mult sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea problema : O cunostinta de a mea a smuls un lantisor de aur de la gatul unei doamne. Dupa ... (vezi toată discuția)
Contract si acord de mediere in penal puncuskaa puncuskaa pentru suspendarea urmaririi penale am nevoie de un contract de mediere sau acord de mediere? care este diferenta? (vezi toată discuția)
Termen pentru impacare puncuskaa puncuskaa instanta acorda termen pentru impacare? (amanare in vederea impoacarii) exista precedent? (ma intereseaza instanta de fond,si daca acorda termen atunci nu se ... (vezi toată discuția)