avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 732 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Este corect cum s-a procedat?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Este corect cum s-a procedat?

Buna ziua,
Va rog daca se poate sa ma ajutati si pe mine cu o explicatie.
In 2006 s-a luat un credit, din care s-au achitat vreo 2 ani. In 2008 a fost facut scadent tot creditul.
Drept urmare am ajuns in instanta cu contestatie la executare.
Solutia a fost:
Admite contestaţia la executare formulată de contestatorii ..., în contradictoriu cu intimata BRD – GSG SA – Sucursala Iaşi, cu sediul în Iaşi, str. A. Panu, 1B – 2A, jud. Iaşi. Constată perimarea executării silite demarate împotriva contestatorilor, în dosarul de executare nr. 393/AB/2007 al executorului bancar Alexoae Bogdan – Iaşi. Dispune desfiinţarea tuturor actelor de executare îndeplinite în dosarul menţionat. Dispune radierea, din CF nr. 8888/N a mun. Botoşani, a somaţiei imobiliare emise în dosarul de executare nr. 393/AB/2007, în data de 04.12.2007. Cu recurs în 15 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 23.04.2009.
Totusi ieri au fost blocate conturile bancare de catre un domn executor, cica in baza titlului de executare care este reprezentat de contract.
Toata creanta a fost cesionata la Eos desi nu am fost informata niciodata sau avertizata printr-un document de suma restanta, de absolut nimic.
Este posibil asa ceva dupa atatia ani de zile?
Nu este prescrisa datoria? Cica creditul era pana in 2016, ultima rata, dar daca el a fost facut scadent in 2008?
”Dispune desfiinţarea tuturor actelor de executare îndeplinite în dosarul menţionat” asta nu inseamna ca a desfiintat tot inclusiv acel titlu?
Astept un raspuns de la dumneavoastra si eventual solutii la aceasta problema.
Cel mai recent răspuns: Cristina Paisa , Avocat 11:45, 31 Iulie 2014
Faptul ca se 'desfiinteaza toate actele de executare' nu echivaleaza cu desfiintarea titlului care in acest caz este contractul de credit.
INSA, daca spuneti ca acest contract a fost declarat scadent in 2008, el este prescris!!
Daca va treziti cu surprize, faceti o noua contestatie la executare si depuneti si dovada ca a mai existat o veche contestatie in care ati castigat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silit a girantului petrutza_i petrutza_i Buna seara. Va rog sa ma ajutati cu un sfat la urmatoarea problema. In 5 - 12 2005 am girat pentru un coleg de munca pentru un credit de nevoi personale la ... (vezi toată discuția)
Daune morale intr-o contestatie executare wap54 wap54 Am fost executat silit printr-un executor de catre EOS KSI, firma care nu a depus la dosar titlul executoriu iar executorul nu are investirea titlului ... (vezi toată discuția)
Executare silita - refuz creditor prezentare documente MMalexa MMalexa Buna ziua.Am avut un credit in 2003 in val de 1630 ron ,in 2005 am platit suma de 725ron,plata anticipata fara sa stiu ca trebuia sa mai fac o cerere de ... (vezi toată discuția)