avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 725 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ce drept de plata mi se cuvine la orele suplimentare ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ce drept de plata mi se cuvine la orele suplimentare raport salariu brut-program de lucru,orele 7°° - 20 °°

Am lucrat In cadrul unei soc. de constructii cu,contract de munca din prima zi de angajare de la data 10.06.2014-04.07.2014 .Contractul a fost Incheiat pe perioada nedeterminata urmand ca dupa 30 de zile sa beneficiez de o marire salariala,care nu a avut loc !
Ca urmare a acesteia am mers la sediul firmei si mi-am depus demisia cu acordul ambelor parti .
In contractul propriu specifica salariul brut,acesta fiind de 1500 lei,la care mai specifica, dreptul la 8 ore de munca zilnic si 40 de ore pe saptamana,iar orele suplimentare se vor compensa cu zile libere platite sau se platesc cu un spor la salariu conform Legii nr.53/2003-Codul muncii.
Data/datele la care se plateste salariul este/sunt; 10 SI 25 ale lunii urmatoare.
In toata aceasta perioada am avut un program de lucru de 13 ore zilnic dintre care o ora de pauza pentru masa o sambata si o duminica lucrata,sambata am lucrat 10 ore si am fost pontat normal orelor efectuate In acea zi,duminica am lucrat 10 ore si am fost pontat 8 .
Va rog sa ma lamuriti cu cat se plateste prima ora suplimentara dupa programul de lucru 8 ore/zi,40 ore saptamana ,legal, conform Legii,respectiv cele 4 ore suplimentare zilnic,5 zile pe saptamana,o sambata lucrata/10 ore,o duminica lucrata/10 ore In tot decursul acestei activititati In cadrul acestei firme .
Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:02, 31 Iulie 2014
Sporul pentru munca suplimentara se stabileste prin negociere, in cadrul contractului colectiv de munca sau, dupa caz, al contractului individual de munca si nu poate fi mai mic de 75% din salariul de baza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplata ore suplimentare LEONY2003 LEONY2003 Buna ziua, tocmai m-am angajat, mai precis in ianuarie 2013 la o multinationala si m-am si trezit cu surprize neplacute la salariul de pe luna ... (vezi toată discuția)
Control itm gabiclenciu gabiclenciu V-as ruga daca puteti sa-mi solutionati urmatoarea problema: - o parte din salariatii mei - SRL- lucreaza cate 4 ore sambata.Ii pontez 4 ore si ii platesc ... (vezi toată discuția)
Ore suplimentare adema1980 adema1980 Buna ziua, Am o nelamurire legata de modalitatea de stabilire a orelor suplimentare. Dupa cum se stie orele suplimentare de platesc in luna in care s-au ... (vezi toată discuția)