avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 737 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Plata ore suplimentare
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Plata ore suplimentare

Buna ziua,
va rog sa ma ajuta-ti cu un raspuns la urmatoarea situatie: luna trecuta (iunie) am lucrat 3 zile suplimentar( cate 4 ore peste programul de 8 ore), in luna respectiva nu am avut co, cm sau zile lipsa, luna ac (iulie) am lucrat suplimentar 8 zile cu ac mentiuni ca si prima luna doar ca am avut 5 zile de co.
acum problema mea e de ce difera suma platita pt fiecare zi de suplimentare in cele 2 luni pt ca in prima luna eu am primit mai multi bani.
am calculat suma pe zi astfel: din banii virati am scazut sal net si apoi suma ramasa am impartit-o la nr de zile de ore suplimentare( pt ca stiu ca se plateste dublu
este corect ? sau spuneti-mi dvs cum se calculeaza
sal este 1900 net
multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ana-cer , moderator 15:37, 31 Iulie 2014
1. Munca suplimentara se compenseaza prin ore libere platite in urmatoarele 60 de zile calendaristice dupa efectuarea acesteia. Orele libere sunt platite avandu-se in vedere salariul angajatului si numarul de ore efectuate suplimentar.

2. In situatia in care compensarea orelor suplimentare nu este posibila in termen de 60 de zile calendaristice de la efectuarea acestora, munca suplimentara va fi platita angajatului prin adaugarea unui spor la salariu, corespunzator duratei acesteia.

Sporul pentru munca suplimentara se stabileste prin negociere, in cadrul contractului colectiv de munca sau, dupa caz, al contractului individual de munca si nu poate fi mai mic de 75% din salariul de baza.

3. Mod de calcul :
[ link extern ]
MULTUMESC MULT ,dar pe mine ma interesa un calcul efectiv pt a intelege mai bine precesul
info sulpimentare : sal net 1900 , 1 copil in intretinere,ore suplimentare lucrate 12 luna iunie 32 luna iulie , toate in timpul saptamanii (l -v) ,ziua.
ma poate ajuta cineva?
va multumesc.
Calculul pentru ore suplimentare se face astfel:

valoare 1 ora suplimentara = procent x (salariu brut incadrare : numarul de ore lucratoare ale lunii) x numar ore suplimentare efectuate.

Pentru iunie:
valoare 1 ora suplimentara = procent x (salariu brut incadrare : 168 ore) x nr. ore suplim.
Pentru iulie:
valoare 1 ora suplimentara = procent x (salariu brut incadrare : 184 ore) x nr. ore suplim.

Se observa ca pentru acelasi numar de ore suplimentare valoarea din luna iulie este mai mica decat valoarea din luna iunie.

Pentru un calcul mai detaliat, trebuie sa precizati salariul de incadrare si daca primiti tichete de masa. Indemnizatia de concediu de odihna din iulie se calculeaza cu media veniturilor brute realizate in cele 3 luni anterioare, deci ar trebui sa le precizati si pe acestea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariu minim 1 iulie 2014 aikon aikon Buna ziua as dori sa ma lamuriti cu ceva raspunsuri clare in pentru situatia urmatoare.Am primit fluturasul de salariu pe luna iulie 2014 pe care este trecut ... (vezi toată discuția)
Calculul salariului corect Ipj Ipj Am lucrat la o firma timp de aproape doi ani, iar pe mijlocul perioadei a fost schimbat managerul resurse umane. Cel nou a introdus un nou sistem de ... (vezi toată discuția)
Calcul ore suplimentare beinaz a beinaz a Am un salariu de 900 cu spor repaus 2%=18 lei si 15 ore suplimentare In luna iunie avem (900+18):168 =5,45 lei pe ora. Cum se calculeaza orele ... (vezi toată discuția)