avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Conciliere proces recuperare creante
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Conciliere proces recuperare creante

Buna ziua tuturor,

Am apelat la acest forum pentru a cere ajutor in rezolvarea unei probleme atat contabile cat si juridica, pe care nu stiu cum sa o tratez.

Anul trecut, compania la care lucrez a inceput o lucrare de montare si asamblare a 5 instalatii, componentele au fost importate iar montarea a fost realizata la sediul firmei beneficiare. S-au facturat 3 instalatii iar pentru celelalte 2 instalatii
m-am inregistart in contabilitate cu lucrare in curs de executie. In luna februarie s-a constatat ca firma beneficiara se afla in imposibilitate de plata, drept urmare am dat-o in judecata. S-a constatat ca nu putem recupera bani pentru ca NU ARE ACTIVE CARE SA POATA ACOPERI DATORIA. Astfel s-a ajuns la concluzia ca ar fi mai bine sa ajungem la intelegere cu firma beneficiara si sa recuperam componentele din instalatiile FACTURATE DEJA, precum si o parte din componentele din bonul de consum pentru care m-am inregistrat cu lucrare in curs. Problema este ca pentru respectivele componente am nevoie de un nou pret de intrare pentru ca au fost utilizate deci sunt second - hand. Intrebarea mea este pe ce baza imi fac eu intrarea in contabilitate de componente si cum contabilizez operatiunile.

Cel mai recent răspuns: silvia_calistru , utilizator 10:16, 15 Mai 2009
Stornarea facturilor este singura solutie, dar acest lucru va trebui facut in baza unui p-v de conciliere prin care hatarati acest lucru. Cu privire la uzura componentelor cred ca acest fapt poate fi constatat numai de catre un expert tehnic autorizat care va stabili gradul de uzura si in functie de el faceti reducerea de pret.
Problema este ca eu i-am facturat INSTALATIA, ca marfa si mi-am acoperit cheltuielile cu manopera si transportul din adaosul comercial practicat, deci eu nu pot sa stornez instalatia la valoarea care i-am vandut-o.
Pot face o factura in care stornez instalatia la valoarea care i-am vandut-o si pe aceeasi factura sa ii facturez Cheltuieli cu manopera si transportul echipamentelor precum si componentele recuperate....Pot face ceva de genul asta?
Am voie sa-i stabilesc eu acum aceste costuri(cheltuieli cu manopera, transportul si cheltuieli cu materiale consumabile care nu pot fi recuperate) in conditiile in care initial nu au fost evidentiate separat?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitie intracomunitara svisarinescu svisarinescu Buna ziua, Cumparam un produs din Germania care este trimis direct in Italia unde este montat pe o instalatie (aceasta instalatie este cumparata). Pe ... (vezi toată discuția)
Monografie contabila lucrari instalatii electrice mary_catalina mary_catalina Buna ziua, Va rog sa ma ajutati. Am preluat o societate de curand care are ca obiect de activitate lucrari de instalatii electrice (mai executa si ... (vezi toată discuția)
Piesele de schimb in garantie svisarinescu svisarinescu Buna ziua. Va rog sa ma ajutati intr-o situatie. Firma noastra vinde produsele unei firme din Germania catre clienti din Romania . Piesele de schimb in ... (vezi toată discuția)