avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 466 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Imprumut din 1998
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Imprumut din 1998

Buna ziua,
In 1998,persoana X,imprumuta o societate (SRL) cu 40.000 DM.
Exista un contract de imprumut cu garantie - incheiat in 2001,care prevede ca banii sa fie restituiti pana la data de 19.11.2002.
Ca garantie,se prevede ca imprumutatul constituie in favoarea imprumutatorului o parte procentuala de 40.000 DM din valoarea SRL-ului.
SRL-ul a fost lichidat in anul 2007.
Titularul SRL-ului este aceeasi persoana care care a fost imprumutata si,este si proprietarul terenului si constructiilor ce au facut obiectul SRL-ului.
Practic,a fost o fabrica de bere si de bitter.Exista in prezent toate utilitatile care au fost,fiind conservate.
Dar,nu are bani lichizi pentru a-si plati datoria de 40.000 DM (care ar trebui convertiti in euro sau dolari).
Care ar fi solutia de recuperare a datoriei,de catre cel ce a imprumutat SRL-ul ?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: gigelas , utilizator 08:47, 1 August 2014
din cate inteleg eu x, adica imprumutatorul nu este tot una cu y asociatul unic din srl...in opinia mea, datoria este prescrisa si daca y nu vrea sa o achite, x nu are nici un mijloc legal sa isi recupereze datoria...
daca y vrea sa achite de buna voie desi datoria este prescrisa, plata este bun facuta chiar daca a intervenit prescriptia extinctiva... ramane intre cei doi sa se inteleaga cum vor sa procedeze mai departe
Ultima modificare: Joi, 31 Iulie 2014
Petre Enache, Avocat
Y,este de acord sa plateasca datoria,insa nu are bani lichizi. Banii fiind investiti in constructiile despre care am vorbit.
Acum,X ar vrea ca Y sa-i faca un contract de vanzare-cumparare,pentru o suprafata de teren in valoare de 40.000 DM.si astfel sa se considere datoria platita.
Ma gandesc eu, ca asta ar fi solutia cea mai rentabila in situatia data.Dar,urmeaza sa-i propuna lui Y aceasta tranzactie.
Y,este stabilit in Germania de ceva ani. Oare,ar putea vinde terenul,fara sa vina in Romania, sau este obligatoriu sa vina in tara pentru perfectarea actelor ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imprumut prescris? ancut75 ancut75 Buna seara, Am urmatoarea situatie: Persoana X este angajata firmei sc Y srl. La data de 05.03.2009 - X a imprumutat de la sc y srl suma de 10 000 ... (vezi toată discuția)
Contract garantat cu un autoturism Pispirica Pispirica Buna ziua! Ma confrunt cu urmatoarea problema :\">. Am un contract prin care beneficiarul meu a garantat plata creantelor cu un autoturism. Contractul a fost ... (vezi toată discuția)
Contract de imprumut soti-obligatii dupa divort angel_mirela2003@yahoo.com angel_mirela2003@yahoo.com X si Y sunt casatoriti, si se imprumuta de la Z cu o suma de bani pe care o folosesc sa achizitioneze o masina. Banii sunt luati printr-un act de imprumut ... (vezi toată discuția)