avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1017 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu odihna!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu odihna!

Va expun urmatoarea problema si poate ma ajutati cu niste sfaturi utile!
Am lucrat la o firma de pe data de 17.01.2009(la negru pina la semnarea cim) ,am semnat cim pe 2.02.2009 si pe 17 03.2009 plecat fara preaviz ca patronul nu mi a dat toti banii la salar prevazuti in cim!In timpul celor 2 luni lucrate nu am avut nici o zi concediu de odihna sau am semnat vreun act referitor!Mi s-a desfacut cim dupa plecarea mea!
Acum vreau sa dau in judecata firma pt acordarea restantelor salariale referitor la 1 sau 2 zile de concediu de odhina,bani pe care nu iam incasat,chiar daca e o suma modica...am dreptul asta?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:31, 15 Mai 2009
Bineinteles ca aveti acest drept, toata lumea are acest drept
Consultati-va cu un jurist, mai intai, pentru ca aveti mai multe aspecte de rezolvat (munca la negru, salariu restant) si nu sunt toate clare.

Cum s-a inchetat contractul dvs, spuneti ca ati plecat fara preaviz. Ceva nu e bine aici...ati plecat pur si simplu si a doua zi n-ati mai mers la servici?

Actiunea in instanta o puteti initia la tribunalul din judetul unde aveti domiciliul si sunteti scutit de taxa de timbru.
Concediul de odihna se acorda proportional cu perioada de timp lucrata intr-un an calendaristic.
Este importanta data semnarii contractului de munca, nr de zile de concediu de odihna aferente unui an. De asemenea importa interes si modul si data la care va incetat CIM.
Aveti dreptul sa cereti in instanta recuperrea drepturilor salariale.
Sunt de acord ca aveti dreptul de concediu de odihna, dar se limiteaza doar pentru perioada in care exista valabilitatea contractului.
Puteti dovedi ca ati lucrat acolo?
Nersepectarea partilor contractuale atrage dupa sine sanctiuni.
Pin deductie contractul de munca a fost incheiat cu art 79 alin 7....caci nu poate fi art 55 lit b....mai cu seama ca angajatorul nu si-a respectat partea contractuala.
Dar nu aveti o decizie de incetare al contractului de munca?
Pe data de 17.03.2009 a fost ultima zi de munca,de a doua zi nu mam mai prezentat pt ca nu mi a dat toti banii la salar,peste citeva zile mi a desfacut cim disciplinar(asta e alta pb care nu e cazul sa vb)...acum vreau intr un fel sa ma razbun ca am patimit multe in cele 2 luni lucrate,sa il dau in judecata pt plata concediului de odihna aferente perioadei 2.02-17.03.2009 (data semnarii cimi -data plecarii)!
Ultima modificare: Vineri, 15 Mai 2009
cata26, utilizator
trebuie sa verificati foarte bine desfacerea contractului disciplinar.Daca nu sunt respectate toate conditiile pentru acest articol tot dumneavoastra aveti castig de cauza.
Daca nu vreti sa specificati mai multe aspecte pe acest forum, atunci apelati la un avocat. Fara sa cunoastem toata problema , nu putem sa dam un raspuns complet...

Alte discuții în legătură

Zile de concediu legale... miha8619 miha8619 buna, am si eu o nelamurire... eu in 30 iunie am incheiat contractul de munca cu o firma dar mi-au ramas 16 zile de concediu pe care nu le-am luat. as vrea sa ... (vezi toată discuția)
Desfacere c.i.m modimpex modimpex Buna ziua! Am urmatoarea situatie: un angajat a plecat in concediu fara plata pe perioada 01.04 - 30.06. A sunat la firma ca nu se mai intoarce, fiind plecat ... (vezi toată discuția)
Patronul vrea sa ma concedieze. alphinista24 alphinista24 lucrez la o firma de 7luni.luna trecuta patronul mia spus ca i~mi ia din salariu crezand ca voi pleca din firma.dar iam spus ca raman.acum mia zis ca ma mai ... (vezi toată discuția)