avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 904 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... zile de concediu legale...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

zile de concediu legale...

buna,
am si eu o nelamurire... eu in 30 iunie am incheiat contractul de munca cu o firma dar mi-au ramas 16 zile de concediu pe care nu le-am luat. as vrea sa stiu daca angajatorul este obligat sa mi le plateasca si cat la suta din ele.
si inca o nelamurire dc se elibereaza cartea de munca asa de tarziu de la depunerea deciziei de incetare a contractului.
va multumec
Cel mai recent răspuns: lorelayold76 , utilizator 11:04, 7 Iulie 2009
Angajatorul e obligat sa va plateasca zilele de CO neefectuate.
Codul Muncii, art. 141(4) - Compensarea in bani a concediului de odihna neefectuat este permisa numai in cazul incetarii contractului individual de munca.
Bun ziua,

Concediul de odhina se acorda proportional cu perioada lucrata. Daca dumneavoastra sustineti ca pana la data de 30.06 aveati dreptul la 16 zile co atunci angajatorul este obligat sa vi le plateasca ( 100%).

In legatura cu eliberarea carnetului de munca exista posibilitatea ca acesta sa stea la ITM si 2 saptamani pentru vizare.
Indemnizatia de CO este stabilita la art. 145:

Pentru perioada concediului de odihna salariatul beneficiaza de o indemnizatie de concediu, care nu poate fi mai mica decat salariul de baza, indemnizatiile si sporurile cu caracter permanent cuvenite pentru perioada respectiva, prevazute in contractul individual de munca.*
(2) Indemnizatia de concediu de odihna reprezinta media zilnica a drepturilor salariale prevazute la alin. (1) din ultimele 3 luni anterioare celei in care este efectuat concediul, multiplicata cu numarul de zile de concediu.*


Posibil sa aveti dreptul si la prima de vacanta.
- daca in contract aveti negociat 21 de zile de co atunci pe anul acesta trebuia sa va plateasca doar 11 zile de co ( ati lucrat 6 luni inmultit cu 1,75 = 10,5, rotunjit 11 zile), acum dumneavoastra stiti cate ati efectuat pe anul acesta si cate v-au ramas din acestea 11.
- cartea de munca nu ar trebui sa se elibereze asa de greu, intr-o saptamana de la data incetarii cim ( 30 iunie) eu zic ca se poate ridica, acum depinde de cine tine carnetul de munca (daca este tinut la ITM se ridica mai repede, mergand personal la ghiseu cu buletinul)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna neefectuat madi33 madi33 Am fost angajat 2 ani si 8 luni din care mi-am luat concediu de odihna 5 zile, urmeaza ca la sfarsitul lunii august sa plec din firma.Ce se intampla cu zilele ... (vezi toată discuția)
Pot sa solicit plata zilelor de concediu de odihna suplimentare ca si persoana cu dizabilitati? Melinda_Sz Melinda_Sz Maine urmeaza sa fac lichiderea la locul de munca si abia acum am aflat ca aveam dreptul la minim 3 zile de concediu de odihna suplimentar ca si persoana cu ... (vezi toată discuția)
Am o problemă. angajatorul refuză să îmi dea toate zilele ... Aura.2 Aura.2 Am o problemă. Angajatorul refuză să îmi dea toate zilele de concediu. Îmi spune faptul că îmi pot lua doar 10 zile din 21 și că dacă nu îmi convine ... (vezi toată discuția)