Va expun urmatoarea problema si poate ma ajutati cu niste sfaturi utile!
Am lucrat la o firma de pe data de 17.01.2009(la negru pina la semnarea cim) ,am semnat cim pe 2.02.2009 si pe 17 03.2009 plecat fara preaviz ca patronul nu mi a dat toti banii la salar prevazuti in cim!In timpul celor 2 luni lucrate nu am avut nici o zi concediu de odihna sau am semnat vreun act referitor!Mi s-a desfacut cim dupa plecarea mea!
Acum vreau sa dau in judecata firma pt acordarea restantelor salariale referitor la 1 sau 2 zile de concediu de odhina,bani pe care nu iam incasat,chiar daca e o suma modica...am dreptul asta?
Multumesc!
Detalii......... Am inceput lucru pe 17.01.2009 dupa care pe 2.02.2009 am semnat un cim cu salar de 2000 ron.....am lucrat pina pe 17.03.2009,din a doua zi nu mam mai prezentat din cauza ca nu mi a dat tot salarul si apoi dupa citeva zile ma convocat pt desfacere disciplinara, si pe 7.04.2009 mi sa desfacut cim discipinar...eu nu am nici o obiectie pt plata salarului restant sau desfacerea cim ..vreau plata salarului pt concediu de odihna aferent de pe 2.02-17.03.2009,atat vreau..e o suma modica dar pt mine nu conteaza, e chestia de principiu,e un drept de al meu!
Acordarea compensaţiei pentru cazul încetării contractului individual de muncă se realizează indiferent de motivul încetării contractului, fiind proporţională cu durata de timp lucrata.
In cazul in care nu se acorda aceasta compensatie, aveti posibilitatea de a va adresa ITM-ului sau instantei de judecata.
Desfacere c.i.m
modimpex
Buna ziua!
Am urmatoarea situatie: un angajat a plecat in concediu fara plata pe perioada 01.04 - 30.06. A sunat la firma ca nu se mai intoarce, fiind plecat ... (vezi toată discuția)