avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 897 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Certificat privind calitatea de mostenitor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Certificat privind calitatea de mostenitor

Subventii pt teren agricol APIA .
2 Titluri de proprietate ,
-unul pe bunicul -decedat,terenul trecut pe tata la registrul agricol din comuna .
Au luat subventii de cand se dau 7-8 ani. Nu s-a efectuat succesiunea dupa bunicul ,inca 5 mostenitori,care nu-s interesati de mostenire fiind raspanditi prin tara si europa.
-al doilea -pe mama si tata,tata decedat de 3ani si jumatate,fara succesiune si aci.
Au luat subventii de cand se dau 7-8 ani.
Am depus si in acest an ,actele necesare la APIA , iar acuma i-au cerut depunerea pe langa actele necesare pana la termenul limita, alte acte in plus.
Le-am prezentat ,cele doua Titluri de proprietate ,certificatul nastere ,de casatorie si cel de deces al tata-lui dar mi-au solicitat si certificatul privind calitatea de mostenitor a mamei.Mi-au spus ca costa 50 lei la notar, notarul mi-a zis altceva,trebuie sa chem toate rudele tatei la masa succesorala chiar daca nu vrem sa facem succesiunea.
Sfaturi , Indrumari, nedepund actul cerut de APIA sa ma trezesc ca mama o sa fie acuzata de frauda.
Cat costa acest certificat si care este procedura ?
Cel mai recent răspuns: Petre Enache , Avocat 17:56, 31 Iulie 2014
trebuie declaratie de acceptare a succesiunii... e altceva decat certificatul de mostenitor de care va zice notarul...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere mostenire - cum intram in posesia documentelor necesare? moisa simona moisa simona Va rog ajutatima ,tatal meu a decedat acum 1an si4 luni ,in familie mai sunt o mama un frate si doua surori( cu mine 2), toti majori ,intrebarea este cum se ... (vezi toată discuția)
Titluri de proprietate Marrianna Marrianna Buna ziua, Ma aflu intr-o situatie disperata in legatura cu niste terenuri agricole si pana acum nimeni nu m-a putut ajuta, de aceea incerc aici, in ... (vezi toată discuția)
Succesiune IONY1972 IONY1972 Buna seara! Mama a decedat acum 7 ani,tatal a decedat de curand.Suntem 2 frati dintre care unul din prima casatorie a tatalui (nu infiat).Mentionez ca nu s-a ... (vezi toată discuția)