Intr-o Duminica am postat pe un site de socializare adevarul despre Romania si aduca , ca Romania este o tara plina de hoti , ca de la an la an cei din conducere ne duc de nas , etc . Luni la lucru , seful meu mi-a spus in particular ca doreste incetarea colaborarii intre mine si el , pe motivul comentariului meu postat pe acel site de socializare , neavand legatura nici cu firma la care am lucrat , nici cu vre-o persoana din acea firma , am fost obligat de el si de mai multe persoane sa-mi dau demisia de buna voie sau voi fi trecut cu litera I . Eu nu am stiut pana atunci de drepturile mele , am facut demisia si am plecat din acea firma . Nu am avut timp sa inregistrez vocal ceea ce mi-a spus si motivul pentru care vrea sa plec , dar am si eu o intrebare , se mai poate face ceva pentru a-mi apara drepturile sau e prea tarziu ? Conducerea firmei sunt oameni importanti , adica , cu multe pile si m-am gandit ca n-am nici o sansa sa rezolv ceva , pentru ca nu stau nici financiar bine , dar mi-am facut tot timpul munca , am stat si peste program , neplatit si veneam si in weekend tot neplatit . Va multumesc !
1. Demisia reprezinta actul unilateral de vointa a salariatului care, printr-o notificare scrisa, comunica angajatorului incetarea contractului individual de munca, dupa implinirea unui termen de preaviz.
2. Angajatorul nu poate forta un salariat sa-si dea demisia . In caz contrar, se va putea solicita instanţei anularea demisiei ca act juridic unilateral, în cazul în care consimţământul salariatului a fost viciat prin eroare, dol sau violenţă (altfel spus, în cazul în care se pretinde că demisia a fost provocată de angajator).
Dacă ați formulat dumneavoastră in scris demisia, obligat sau nu (greu de demonstrat), pe motiv că nu v-ați cunoscut drepturile, practic singura soluție este o cerere de retractare a demisiei înaintată către angajator. Problema ar fi că, tot la decizia lui ajungeți.
Fortare demisie
etepisi
Buna ziua.Ce as putea sa fac in cazul in care nu semnez demisia, sub presiune, in cazul in care se face externalizare de servicii?Pot ramane fara loc de ... (vezi toată discuția)
Ce-i de fãcut???
Lylyca
Am avut contract de muncă pe durată nedeterminată la o societate comercială.
S-a dorit inlăturarea mea și am fost pusă in fața unei cereri de ... (vezi toată discuția)