avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 801 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... fortare demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

fortare demisie

Buna ziua.Ce as putea sa fac in cazul in care nu semnez demisia, sub presiune, in cazul in care se face externalizare de servicii?Pot ramane fara loc de munca?In cazul in care nu semnez demisia, angajatorul nu poate fi obligat prin lege sa ma dea in somaj?Mentionez ca angajatorul este institutie de invatamant si doreste sa faca externalizare de servicii.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:41, 31 Martie 2013
1. Demisia reprezinta actul unilateral de vointa a salariatului care, printr-o notificare scrisa, comunica angajatorului incetarea contractului individual de munca, dupa implinirea unui termen de preaviz.

2. Angajatorul nu va potae forta sa va dati demisia . In caz contrar, puteti solicita instanţei anularea demisiei dvs ca act juridic unilateral, în cazul în care consimţământul său a fost viciat prin eroare, dol sau violenţă (altfel spus, în cazul în care pretindeti că demisia a fost provocată de angajator).

3. Angajatorul nu este obligat prin lege sa va inceteze c.i.m. astfel incat dvs sa puteti beneficia de somaj.

4. Externalizarea serviciului ar insemna ca postul dvs de munca se desfiinteaza, ceea ce implica faptul ca raportul de munca ar putea inceta in baza art.65 C.mun. care va da posibilitatea sa intrati in somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisia semnata impreuna cu angajare Barbuioanlaurentiu Barbuioanlaurentiu este posibil sa fii obligat sa semnezi demisia in momentul angajarii, dupa care firma la care lucrezi sa faca uz de ea, cand doreste? (vezi toată discuția)
Concedierea/demisia Calinpetru Calinpetru Care sunt modalitatile in care inceteaza un contract individual de munca:concedierea si demisia?Se poate ca o persoana sa fie demisa sau sa fie obligata a-si ... (vezi toată discuția)