avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Impozitare la un contract de comodat
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Impozitare la un contract de comodat

Buna dimineata.Va rog sa-mi spuneti daca in cazul unui contract de comodat pe o masina auto trebuie platit impozit la fisc anual?Contractul este pe durata nedeterminata.Val. este 10000.Impozitul il plateste proprietarul?Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 13:22, 2 August 2014
Contractul de comodat este fara "valoare" si deci proprietarul care cedeaza folosinta nu castiga nimic pentru care sa plateasca impozit.
Poate va referiti la un contract de inchiriere care presupune plata unei chirii care se va impozita.
proprietarul plateste ca si pana acum impozitul pe proprietate...dacaa cedat folosinta, pe perioada cat e valabil contractul de comodat se poate intelege cu cel ce foloseste masina sa plateasca acesta impozitul de proprietate dar pe numele proprietarului
Chiar daca este un contract de comodat, bunului dat in comodat I se da o valoare de folosinta, valoare care nu are nici o legatura cu impozitarea sau alte obligatii de plata ! Comodatul este un contract de folosință cu titlu gratuit si nici o parte contractuala nu trebuie sa plăteasca nimic !
eu.ro.lex a scris:

Chiar daca este un contract de comodat, bunului dat in comodat I se da o valoare de folosinta, valoare care nu are nici o legatura cu impozitarea sau alte obligatii de plata ! Comodatul este un contract de folosință cu titlu gratuit si nici o parte contractuala nu trebuie sa plăteasca nimic !

in baza contractului de comodat, da...nici o parte nu trebuie sa plateasca nimic... dar asta nu inseamna ca obligatia proprietarului masinii de a plati impozit pe aceasta masina nu mai exista...ei, bine..am intalniti situatii in practica cand, proprietarul a zis ca, din moment ce nu foloseste el masina pe perioada contractului de comodat, aceasta obligatie a lui, de a plati impozit sa fie preluata de persoana ce foloseste masina...
Pe perioada contractului de comodat beneficiarul poate plati impozitul, asigurarea, cheltuielile de intretinere etc. daca este stipulat astfel in acesta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate comodatarul sa permita unui tert folosirea bunului primit in comodat? retromusculo retromusculo Am dreptul in calitate de comodatar Intreprindere Familiala sa pot ,, subinchiria\\" o parte din spatiul primit de la comodant daca acesta este de acord? (vezi toată discuția)
Contract de comodat ana-maria voicu ana-maria voicu buna seara!as dori si eu sa stiu daca in cazul unui contract de comodat in cazul unui imobil,comodatarul trebuie sa plateasca impozit??va multumesc (vezi toată discuția)
Plata impozit teren cedat prin comodat florip florip Buna ziua, In conditiile incheierii unui contract de comodat intre o persoana fizica care cedeaza cu titlu gratuit dreptul de folosinta a terenului pentru ... (vezi toată discuția)