avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 729 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Nastere neasistata, certificat nastere copil
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Nastere neasistata, certificat nastere copil

O tanara mamica ghinionista (pentru ca traieste in Romania) a avut ghinionul de a naste intr-o localitate din Delta Dunarii unde nu exista cadru medical, dar asistata la nastere de o infirmiera angajata a primariei din localitate. Intrucat sarcina nu a fost inregistrata la vreun medic de familie, tanara mamica nu poate intra in posesia certificatului constatator al nastere si, implicit al certificatului de nastere al copilului nou nascut. Ce este de facut in acest caz? Ramane copilul fara act de nastere?
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 18:05, 2 August 2014
Sa mearga de urgenta la spitalul cel mai apropiat care are sectie Maternitate sau Ginecologie, impreuna cu bebelusul. In urma consultului va primi certificat constatator; daca e casatorita sa ia cu certificatul de casatorie cu dansa. Ar fi bine daca ar merge impreuna cu infirmiera.
Daca era dispensar in comuna i se putea elibera de acolo.
La spital a plecat imediat dupa producerea nasterii, insa infirmiera refuza eliberarea vreunui document care sa ateste producerea nasterii.
Nici nu cred ca are dreptul sa elibereze un certificat constatator.
La spital ce i s-a spus?
Inregistrarea nasterii, eliberarea certificagtului contstator se face la nivelul la cel mai apropiat spital, cabinet, punct sanitar de pe raza unde a avurt loca nasterea. Daca se aduce si un martor la fata locului cu atat mai bine, pentru ca se certifica cele spuse de mama. Dupa obtinerea acestui certificat, va prezentati la serviciul de evidenta populatiei de pe raza localitatii unde a avut loc nasterea, cu certificatul constatator eliberat, certificatul dumneavoastra nastere si de casatorie daca e cazul. actul de identiate pentru intocmirea Certificatului de nastere al copilului.


Sa intelegem ca satul uitat de lume nu apartine de niciun spital? Mai exact cand s-a produs nasterea? Acum 5 luni sau in urma cu 3 zile? Ce acte vreti sa va elibereze o infirmiera de la primarie? Ea nu are calitate de a elibera acte medicale. In acest caz medicul de familie al femei ar trebui sa elibereze certificatul constatator al nasteri copilului. Spitalul nu cred ca poate elibera un certificat constatator in schimb pot elibera un act din care sa rezulte ca a fost respectiva mama a adus pe lume un copil. Scrieti-ne toate datele sa va putem da un raspuns. Ce v-au spus cei de la spital, unde mama si pruncul spuneti ca au fost transportati?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nastere copil si indemnizatie Poesia74 Poesia74 Buna ziua, Imi puteti numera pasii de urmat in momentul nasterii unui copil si ce trebuie sa contina dosarul pentru indemnizatie? Unde ma adresez, ce ... (vezi toată discuția)
Declarare nastere teodosie113 teodosie113 Buna seara!Am si eu o intrebare in legatura cu declararea unei nasteri. Sunt casatorita legal dar sunt separata de sotul meu si nu am divortat inca.Cum declar ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere adinamiia adinamiia buna ziua am o intrebare: eu trebuie sa nasc , dar sotul este plecat in alta tara ,se poate elibera certificatul de nastere al copilului in lipsa ... (vezi toată discuția)