avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1060 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Factura si chitanta fantoma
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Factura si chitanta fantoma

buna ziua. am incheiat un contract cu un contractor, care apare valida la registrul comertului. am primit factura si chitante, dar acestea nu au fost declarate la finante. din cite am vazut, nu au fost delcaratii la finante in ultimii 5 ani la aceasta firma.
ce validitate au acestea? daca fac copii xerox dupa ele si le predau la finante vor fi inregistrate?
Cel mai recent răspuns: ContSters256771 , utilizator 10:55, 4 August 2014
Buna ziua,
Unde sa fie inregistrate?
daca eu, beneficiar, ma duc la finante cu copii dupa chitantele emise de contractor, ce se intimpla?
Daca firma este activa si v-a efectuat serviciile pentru care v-a emis factura si chitanta, dvs. nu aveti nicio obligatie referitoare la inregistrarea lor in contabilitatea contractorului.
andrea26cj a scris:

buna ziua. am incheiat un contract cu un contractor, care apare valida la registrul comertului. am primit factura si chitante, dar acestea nu au fost declarate la finante. din cite am vazut, nu au fost delcaratii la finante in ultimii 5 ani la aceasta firma.
ce validitate au acestea? daca fac copii xerox dupa ele si le predau la finante vor fi inregistrate?

In ce calitate ati incheiat contractul? PF sau PJ?

Daca sunteti PJ si contractorul nu a depus nimic la fisc in ultimii 5 ani atunci ati intrat intr-o relatie cu un contribuabil inactiv din punct de vedere fiscal si nici cheltuielile dumneavoastra nu ar trebui sa fie deductibile.

Mai multe detalii furnizate de dumneavoastra v-ar putea ajuta sa primiti un ajutor mai concret.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deductibilitate cheltuieli de intretinere pentru spatiu inchiriat alina240 alina240 Buna ziua Am o intrebare daca ma poate ajuta cineva. In calitate de PJ am inchiriat o cladire de la o persoana fizica, pe baza de contract de inchiriere ... (vezi toată discuția)
Inchiriere camere în scop turistic ordin 28/2012 mfp DanciuTraian DanciuTraian Ca persoană fizică, conform Ordinului comun 22/2012 MDRT și 28/2012 MFP, m-am înregistrat la fisc, pentru a putea închiria în scop turistic 2 ... (vezi toată discuția)
Doresc sa achizitionez pe persoana fizica 9 depozite diferite Mikinoshiki Mikinoshiki Doresc sa achizitionez pe persoana fizica 9 depozite de diferite dimensiuni, care ulterior doresc sa le inchiriez. Avand in vedere ca pe PF pot avea doar 5 ... (vezi toată discuția)