avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Pentru schimbarea tiglei mi-a fost ceruta autorizatie- ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Pentru schimbarea tiglei mi-a fost ceruta autorizatie- este legal?

pentru inlocuirea tiglei vechi de pe casa mi sa cerut autorizatie nu modific forma nu schimb nimic doar inlocuiesc este posibil asa ceva? cu respect.
Cel mai recent răspuns: GEORGETA CHARALAMPOUS , Avocat 00:52, 21 August 2014
Este posibil, dovada faptul ca vi se cere ,,autorizatie" :giggle: Daca e legal sa vi se ceara e alta poveste. Nu e necesara vreo autorizatie pt. schimbarea tiglei in conditiile in care ,,arhitectura" acoperisului nu se schimba. Solicitati-i celei/celui/celor care va solocita autorizatie sa va spuna temeiul legal. ATNTIE : un raspuns de genul legea constructiilor nu-l acceptati, cereti sa vi se spuna art...nr... din lege.
Si acum ceva strict la subiect :
Conform Legii constructiilor 50/1991, modificata în anul 2008, se pot executa fara autorizatie urmatoarele interventii sau lucrari care nu modifica structura de rezistenta si/sau aspectul arhitectural al constructiilor:
................................................................................................................................................
- reparatii la împrejurimi, acoperisuri, învelitori sau terase, atunci când nu se schimba forma acestora si materialele din care sunt executate

Ultima modificare: Luni, 18 August 2014
DlGoe, utilizator
Conform art. 11 alineat 1 din Legea 50/1991, actualizata, lucrarea pe care doriti sa o efectuati, este exceptata la autorizare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inlocuire acoperis in legalitate ovidiupitas ovidiupitas Buna ziua este nevoie de autorizatie. Dorim inlocuirea unui acoperis la o casa deoarece este foarte deteriorat. Se pastreaza exact același forme, ... (vezi toată discuția)
Buna ziua!- autorizatie schimbare tigla Mirela7701 Mirela7701 Vreau sa înlocuiesc țigla cu tabla. Se cere autorizație? Cât costă? (vezi toată discuția)
Reparatie acoperis buzoiu cristina buzoiu cristina locuiesc in Brasov,Centrul vechi,si as dori sa imi repar acoperisul deoarece imi ploua in casa.Abia acum am facut rost de bani si cine sa il repare,dar ... (vezi toată discuția)