avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Excludere membru fondator asociatie
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Excludere membru fondator asociatie

Buna ziua..Care este procedura de demitere a unui membru fondator al unei asociatii fara consimtamantul lui?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: clony , utilizator 12:47, 5 Septembrie 2014
Comitetul director poate propune suspendarea persoanei in cauza pentru o perioada de timp (pana la prima convocare a adunarii generale) iar plenul adunarii generale poate decide excluderea sa, pentru abateri grave (motivate) de la prevederile statutului. E necesara invitarea si a persoanei in cauza la dezbaterile adunarii generale ce il privesc.
Aș vrea să vă întreb și eu, ca să nu deschid un topic separat, unde se consemnează excluderea? Doar în procesul verbal al adunării generale? Dar în cazul decesului unui membru fondator, unde se consemnează ieșirea lui?
Da, in procesul verbal al adunarii generale.
Pentru deplina siguranta si opozabilitate fata de terti, cu proxima ocazie operati incetarea calitatii lui de membru si in Registrul Asociatiilor si Fundatiilor prin depunerea unui tabel actualizat al membrilor ca parte din Actul Constitutiv si Statutul asociatiei, cu proxima ocazie cand operati modificari de ex. cand sunt alegeri pentru organele de conducere si control sau faceti vreo modificare de reguli statutare... Ca altfel tertii putand consulta actele asocaitiei de la Judecatoriei si vazandu-l ca figureaza inca acolo pot prezuma ca e inca membru...
Mulțumesc frumos pentru lămuriri!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Membrii fondatori raman pentru totdeauna membri asociati in ag? avad avad Buna ziua, Sunt membru fondator al unei asociatii infiintate in 2000 in Braila. Am fost de asemenea Presedintele Consiliului Director si reprezentant ... (vezi toată discuția)
Excludere membru fundatie serbanmoga serbanmoga Buna ziua, Imi puteti spune va rog care e procedura de excludere a unui membru dintr.o fundatie, care ar fi etape si costurile si ce taxe implica....sau ... (vezi toată discuția)
Demisie membru fondator ong Radu_Lucian Radu_Lucian Buna ziua, Sunt membru fondator al unui ONG, in cazul in care vreau sa ma rup de acest ONG ce ar trebui sa fac si as vrea sa mai stiu daca trebuie ... (vezi toată discuția)