avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract vanzare cumparare cu nuda proprietate si ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract vanzare cumparare cu nuda proprietate si uzufruct

Saptamana viitoare o sa facem succesiunea dupa mama decedata. Suntem eu, tatal meu si sora mea. Sora renunta la dreptul ei si tatal meu vrea sa imi faca contact de vanzare cumparare cu clauza de uzufruct si nuda proprietate. El are 71 de ani si este in deplina capacitate mentala si fizica. Intrebarea mea este: In viitor tatal meu se pate razgandi si rezilia contractul sau dupa decesul tatalui meu sora mea ma poate actiona in instant pt reziliere si daca da pe ce motive. Am tot citit despre subiectul asta si rezultatele sunt ambigue. Mentionez ca domiciliul meu este in strainatate, si nu voi fi linga tatal meu, doar il voi ajuta financiar.
Merci.

Alte discuții în legătură

Se poate vinde un apartament cu clauză de uzufruct viager dacă uzufructuarul nu-și poate exprima acordul? Margo72 Margo72 Buna ziua! Eu si sora mea detinem un apartament obtinut prin vanzare-cumparare cu clauza uzufruct viager (dar doar pe 2 dintre cele 4 camere ale imobilului) ... (vezi toată discuția)
Situatie delicata in familie... Gabriela_84 Gabriela_84 Buna ziua, am in familie urmatoarea speta; Bunica mea este batrana si bolnava si apartamentul in care sta este trecut printr-un act surorii mele dupa ce ... (vezi toată discuția)
Contract de intretinere florin_pelin1968 florin_pelin1968 Am incheiat un CONTRACT DE INTRETINERE cu parintii mei prin notariat cu extras de carte funciara-dreptul de uzufruct viager rezervat parintilor(imi cer scuze ... (vezi toată discuția)