avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj

Buna ziua! Am construit in timpul casniciei un imobil ,pe un teren cumparat de la socrii mei cu act de vanzare-cumparare.Problema este ca o parte a constructiei(cca.1 m latime)din imobil este facut pe terenul socrilor prin ,,mica intelegere''(n-am act pe teren).In aceste conditii pot cere partajul in instanta?Socrii acum imi cer sa daram construtia de pe terenul lor.Cum pot proceda?
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 19:20, 1 August 2014
Buna ziua,
Partajarea se poate solicita.
In privinta partii de constructie care este pe terenul socrilor, puteti sa solicitati un drept de superficie prin instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj succesoral CRISAN LULU CRISAN LULU Buna ziua, In anul 2017 eu si sotul meu am primit prin contract de donație de la parinti lui o casa. In favoarea sotului meu a fost donata si suprafata de ... (vezi toată discuția)
Divort ContSters86398 ContSters86398 bun ziua as dori daca se poate sa ma ajutati cu un raspuns impreuna cu sotul meu am construit o casa pe terenul socrului-pe numele acestuita Daca ar fi sa ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere a.adriana a.adriana buna ziua, in anul 1995 am autentificat la notar un contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere.prin acest contract socrii ne-au vandut teren+ ... (vezi toată discuția)