avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 341 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj succesoral
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj succesoral

Buna ziua,
In anul 2017 eu si sotul meu am primit prin contract de donație de la parinti lui o casa. In favoarea sotului meu a fost donata si suprafata de teren pe care era construita casa, in favoarea mea constituidu-se dreprul de superficie. Tot in acel contract de donatie ne-a fost cesionta autorizatia de construcție prin care urma sa ne extindem casa existenta si sa amenajam casa veche. Dupa terminarea lucrarilor eu si sotul meu am divortat si cateva luni mai tarziu el a murit. Toate bunurile pe care le-am dobandit in timpul casniciei sunt in indiviziune, nu era facut partaj. As dori sa stiu daca am dreptul la casa pe care am construit-o in timpul casniciei. Acum eu nu am acces in casa, fostii socri au schimbat toate cheile.
Ultima modificare: Duminică, 12 Ianuarie 2020
CRISAN LULU, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 00:10, 13 Ianuarie 2020
Buna seara,
Aveti dreptul daca in acel act de partaj era stipulat ca acea casa este bun comun al sotilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatia-cardasie intre sot si socrii ingprofmec ingprofmec Sunt casatorita din 1987. In1991parintii sotului ne-au propus sa construim o casa pe pamantul lor,casa ce se va invecina cu casa lor, fiind de acord si ei si ... (vezi toată discuția)
Contract de donatie drept de superficie cristisavu cristisavu In urma cu 9 ani, parintii sotiei (proprietari) au donat dreptul de superficie (gratuit) al terenului lor (636,65 mp) sotiei mele, pe termen nedeterminat, in ... (vezi toată discuția)
Sotul meu mosteneste de la mama lui un teren. ce drepturi am/voi avea eu? adrianacatalina adrianacatalina Buna ziua, Situatia mea este urmatoarea. Soacra mea avea mostenire un teren de 1300 mp. Ea a murit in 2006. Socrul meu inca traieste si intre timp s-a ... (vezi toată discuția)