avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1029 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Puteti va rog sa ma ajutati?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Puteti va rog sa ma ajutati?

Buna ziua! As vrea sa stiu daca ma puteti ajuta cu o parere sau un sfat! Parintii mei au o societate infiintata in noiembrie 2007 care pe anul 2008 a avut un profit de 6.000 lei noi si care anul acesta nu a avut nici un fel de profit. Cand se gandeau sa sisteze activitatea sau eventual sa o inchida, a aparut un potential cumparator care ar vrea sa cumpere firma! Intrebarea mea este urmatoarea: Cu cat sa vindem aceasta firma? Eu i-am spus mamei mele sa o vanda cu 6.000lei noi, atat cat are firma profit! Ce parere aveti? Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: mady88_08 , utilizator 09:44, 18 Mai 2009
Este greu de spus intrucat d-voastra trebuie sa va evealuati societatea pentru a cere un pret real al aprtilor sociale pe care le veti cesiona.
Imi puteti spune va rog ce inseamna aceasta "sa evaluez societatea ptr un pret real?" Va multumesc ptr raspuns!
Asta :"evaluati societatea pentru a cere un pret real al partilor sociale pe care le veti cesiona" inseamna ca trebuie sa apelez la un jurist lau la cine ptr a evalua partile sociale? Va rog sa ma ajutati cu un raspuns ptr ca habar nu am ceea ce este de facut! Va multumesc mult!
Cel mai sigur pentru stabilirea valorii reale a partilor sociale pe care urmeaza sa le cedati ar trebui vorbit cu un expert contabil pentru efectuarea unui raport de expertiza. Daca nu doriti asa, vorbiti cu contabilul pe care il aveti sa faca acest lucru. Nu garantez ca voloarea va fi insa cea reala. Valoarea societatii nu se rezuma doar la profitul pe care l-ati avut, cuprinde si patrimoniul etc.
Atentie - La cesiunea partilor sociale daca valoarea acestora este mai mare decat cea de 10 lei/ps din actul constitutiv , dvs, veti plati si un impozit - nu intru in amanunte acum
Va multumesc pentru raspunsuri! Cred ca m-am lamurit cat de cat! Cred ca voi vinde firma cu 2000 lei noi ptr ca am inteles ca indiferent de profit ea cam asa se vinde ,mai ales ca firma nu este foarte veche. Cu ajutorul dvs. am aflat lucruri foarte folositoare! Succes pe planul profesional va doresc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesiune parti sociale contra imobil (teren). marian5691 marian5691 Buna ziua, Sunt asociat cu 50% (inca) intr-un SRL. Acest SRL are 2 asociati cu 50% fiecare. Dupa 12 ani de activitate asociatul mi-a propus sa ii cesionez ... (vezi toată discuția)
Deces asociat - mostenire parti sociale ? dumitru2000 dumitru2000 X - asociat intr-un SRL cu 10 procente X - batran si decedeaza Mstenitorilor lui X li se spune ca nu li se pot transfera partile sociale ci ceilalti ... (vezi toată discuția)
Impozit cesiune parti sociale Ligia G Ligia G Probabil ca a mai fost pus in discutie acest subiect, dar am incercat sa aflu de la administratiile financiare de sector care este valoarea impozitului in ... (vezi toată discuția)