avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1041 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Retrocedare pamant
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Retrocedare pamant

Buna ziua!
Am si eu cateva intrebari cu privire la retrocedarile de pamant.
Strabunicii mei au avut un nr. de ha. xx de pamant si un nr. de ha. xx de padure.
1) As vrea sa stiu daca mai am vreo sansa sa intru in posesia acestora?
2) Unde ar trebui sa merg si ce ar trebui sa fac pentru a incepe demersurile de retrocedare?
3)Care este termenul limita de primire a cererilor de retrocedare?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Petre Enache , Avocat 19:04, 2 August 2014
mai mult ca sigur ca bunicii dvs au facut demersurile necesare pentru a intra in posesia acestora... verificati la primaria localitatii unde isi aveau bunicii terenul arabil si cel ocupat de padure si daca au facut cerere si s-a emis titlul de proprietate, dvs nu aveti altceva de facut decat sa deschideti succesiunea dupa acestia... daca n au facut cerere, atunci situatia e un pic mai complicata dar nu imposibil de rezolvat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura obtinere titlu proprietate adriantemax adriantemax Datele problemei : - bunicul meu a obtinut prin retrocedare, conform legii funciare , o suprafata de 3 hectare teren arabil in 1985. - bunicul a decedat in ... (vezi toată discuția)
Offff, pamantul asta!! kadosh kadosh buna ziua. va rog, un mic ajutor ca nu stiu ce sa mai fac. sa incep cu inceputul. mama mea a depus cerere in 1992, in baza legii 18 pentru retrocedarea a 10 ha ... (vezi toată discuția)
Restituire legea 18 magda popescu magda popescu Va rog, un sfat. Este vorba de un teren care a apartinut strabunicului meu (decedat in 1964). La succesiunea dupa strabunicul meu au ramas mostenitori ... (vezi toată discuția)