avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 385 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Inregistrari audio cu telefon inainte de februarie 2014
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Inregistrari audio cu telefon inainte de februarie 2014

Buna ziua. Un fost chirias ma ameninta ca-mi face plangere penala, ca are el nu-stiu-ce inregistrari cu mine, facute cu telefonul. E posibil sa aiba, avand in vedere ca mi-a stat in chirie 3 ani. El pretinde ca l-am inselat, in sensul ca i-am reziliat contractul de inchiriere la ANAF, in timp ce el mai lua bani de la serviciu :)Dar cine l-a pus sa ia bani?Eu nu! Este fix problema lui, pt ca eu contractul l-am scos de pe rol, atasand un act de reziliere de comun acord, scris si semnat cu manuta lui. Dar sa revin...poate oi fi spus vreo prostie, prin 2013..dar eu stiam atunci ca inregistrarile efectuate cu telefonul mobil nu au nicio valabilitate in fata instantei, mai ales in procese penale. Ori astazi, dupa noul cod penal, se pare ca au, daca discutiile sunt purtate intre partile direct interesate. Mie mi se pare o lovitura sub centura ca sa se accepte probe culese in perioade cand acestea nu erau valabile si sa fie acceptate in perioada cand acestea au valabilitate. Imi puteti explica, va rog? Multumesc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 August 2014
laurr29, utilizator
Cel mai recent răspuns: Petre Enache , Avocat 22:09, 2 August 2014
Daca nu ma insel eu , proba video sau audio conta si inainte de 1 februarie 2014 ! Daca el are o inregistrare in care tu il ameninti , e mai important decat un martor ! Ce poti tu sa faci in legatura cu filmarea e sa ceri sa fie studiata , sa nu fie cumva modificata !
Inainte de intrarea in vigoare a noilor coduri penale, daca nu se dadea de catre judecator acceptul ptr astfel de inregistrari, astfel de probe nu se luau in considerare decat daca persoana in cauza era informata in prealabil ca e inregistrata...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot reclama un caz de inselaciune daca nu am acte? Vixy00 Vixy00 In luna noiembrie a anul trecut am imprumutat o cunostinta cu bani. Si fiindca ne cunosteam i-am imprumutat banii fara sa fac nici un act. Persoana respectiva ... (vezi toată discuția)
Vreau sa deschid proces pentru crearea unui prejudiciu prin exercitarea ... Catalin2o14 Catalin2o14 Vreau sa deschid proces pentru crearea unui prejudiciu prin exercitarea abuziva a drepturilor acestui, respectiv, acesta m-a șantajat spunând ca dacă nu ... (vezi toată discuția)
Insulte repetate si calomnii Robert68 Robert68 Va rog sa-mi spuneti daca pot deschide un proces penal pentru insulte repetate. De cateva luni sunt sunat la telefon si insultat, respectivul crezand ca poate ... (vezi toată discuția)