Va rog sa-mi spuneti care este legea in care se mentioneaza formula de calcul pentru plata celor 126 zile (postnatale in cazul meu). Se platesc 85% din salariul BRUT sau NET (asa cum mi s-a dat mie)? In cazul in care s-a gresit calculul salariului se mai poate lua retroactiv diferenta recalculata?
Dar in cazul in care am concediu medical pt ingrijire copil bolnav ( mentionez faptul ca dupa expirarea celor 126 zile postnatale, nu am intrat in concediu crestere copil pana la 2 ani, ci am cerut reintoarcerea la birou, dar seful meu a fost deacord sa raman in concediu medical, cate zile este legal sa iau pentru mine si pt copil - in total 23 oct 2008 - 28 feb 2009).
Multumesc
...stiu si ca pot sa intru in concediu de crestere copil pana 2 ani oricand pana ce copilul implineste 2 ani, dar nu am vrut de la inceput. Am cerut sa raman in concediu medical pt ca mai vroiam un ragaz de 2 luni sa stau cu fetita si nu avea rost sa depun dosarul pt crestere copil pt 2 luni, sa-l intrerup si sa fac altul pt stimulent. Hartii si timp pierdut.
Am inteles...atunci a fost varianta indicata sa nu mai faceti atatea drumuri.
Referitor la modalitatea de calcul a concediului de maternitate:
Se aduna salariile brute din ultimele 6 luni anterior datei la care ati intrat in concediu de maternitate si se imparte la suma numarului de zile lucratoare din lunile respective. Suma care va rezultat se imnulteste cu 85% si apoi cu numarul de zile lucratoare din luna pentru care se calculeaza indemnizatia de maternitate.
Revin cu problema mea de calcul gresit a zilelor de concediu postnatal. Persoana care a calculat indemnizatia mea nu este cooperanta, nu vrea sa verifice corectitudinea datelor mele.
Intrebarea mea este: exista cineva pe acest site dispus sa-mi faca un calcul corect (accesand un program de salarii)?
Fara un astfel de program, babeste, mie mi-a dat mai mult decat am primit, dar inainte de a ma duce la directorul firmei cu "pira" , am nevoie de ceva corect si oficial.
Concediul
ubemadi
Din 14 februarie intru in concediu prenatal...m-ar interesa toti pasii care trebuie urmati pe mai departe,ce acte trebuie sa depun pt acest concediu si pt cel ... (vezi toată discuția)