avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 931 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Litigiu munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Litigiu munca

Buna ziua,

Am avut incheiat un contract de munca pe perioada nedeterminata dar cu perioada de proba de 4 luni.La finele celor 4 luni ( 31 iulie 2013) mi s-a solicitat completarea unei cereri de incetare 55 lit b cu data de 31 octombrie 2013 pe motivul ca nu sunt multumiti de mine dar ma mai lasa 3 luni sa vedem cum va evolua activitatea prestata de mine.Mi au spus ca daca nu voi da acesta hartie nu ma vor definitiva urmand ca de a doua zi sa nu mai am loc de munca.Mentionez ca solicitarea a fost ceruta in ultima zi ,in. 31 iulie.Am acceptat sa dau aceasta hartie.Am trimis o doar semnata si scanata pe mailul superiorului cu care am avut discutia(deci nu original cu posta,sediul central fiind in alt oras).Pana la data de 31 octombrie2013 nu am avut niciun acord verbal sau scris din partea angajatorului privind cererea mea.In data de. 26 octombrie 2013 am trimis catre sediul central o cererea de retractare a primei cereri prin care le comunicam ca nu sunt de acord cu incetarea contrcatului cu. 31 octombrie 2013.Cu toate acestea in 31 octombrie am primit un telefon prin care mi s a comunicat ca decizia companiei este de a da curs favorabil solicitarii mele de incetare si mi au trimis pe mail scanata decizia de incetare.Am dat in judecata compania pe motiv ca cererea mi a fost ceruta fortat si abuziv si ca vointa mea nu a fost sa plec.Am pierdut procesul,cererea mea a fost respinsa.Acum astept motivarea judecatorului pentru a merge mai departe.Va rog sa mi comunicati un punct de vedere referitor la acesta situatie.multumesc
Ultima modificare: Duminică, 3 August 2014
Johanes1978, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:04, 4 August 2014
1. Este greseala dvs ca ati dat curs acelei solicitari din partea angajatorului.

2. Hotararea primei instante se poate ataca cu apel. In apel va trebui sa dovediti netemeinicia si nelegalitatea hotararii respective.
Puteati sa invocati dolul . Dolul este acel viciu de consimţământ care constă în inducerea în eroare a unei persoane, prin mijloace viclene, pentru a o determina să încheie un anumit act juridic. Fiind un fapt juridic stricto sensu, dolul poate fi probat prin orice mijloc de probă.
Multumesc pentru raspuns.
In proces a fost audiat si seful care mi a cerut cererea de incetare si care a confirmat ca el mi a cerut o si ca daca rezultatelor vor fi bune in urmatoarele 3 luni( dupa ce am dat cererea) " cererea mea nu va fi folosita"...exact asa a fost consemnat in incheierea de sedinta.Exista la dosar o serie de inscrisuri,corespondenta pe mail intre mine si conducerea companiei prin care se dovedeste ca nu am avut niciodata intentia de a pleca din companie,ca m am implicat in activitate.Faptul ca eu am trimis anterior emiterii deciziei de incetare acea cerere prin care comunicam ca nu sunt de acord cu incetarea cu 31 octombrie ,nu are nicio relevanta?Prin acea cerere nu se dovedeste ca la data incetarii nu exista acordul meu?Mentionez ca in intampinare angajatorul a recunoscut ca " m am razgandit"...deci nu neaga faptul ca au primit cererea de retractare.multumesc
Si instanta ce a motivat fata de aceste aspecte?
Inca nu s a redactat motivarea desi sentinta s a dat din 6 mai 2014.inca astept....
In faza apelului:
1. Pot fi reaudiati martorii?
2.Pot fi aduse noi probe?inscrisuri sau martori?

Alte discuții în legătură

Plata primelor dupa incetarea contractului de munca RaresXML RaresXML Buna ziua, Pe data de 2 octombrie 2012 toti angajatii societatii la care am fost angajat au primit un mail in care se anunta ca se infiinteaza o noua prima ... (vezi toată discuția)
Decizie la notificare incetare cim? adrianpaul169 adrianpaul169 Buna ziua,va rog sa-mi spuneti daca am notificat angajatorul in perioada de proba despre dorinta mea de a inceta cim,acesta ,angajatorul,mai trebuie sa emita ... (vezi toată discuția)
Medical luat in ultima zi de munca cosmin2005 cosmin2005 Am avut un contract de munca pe perioda nedeterminata dar cu perioada de proba de 120 zile.Acestea expirau peste 3 zile si au hotarat sa-mi inchida contractul ... (vezi toată discuția)